OF SHADASA

Zwitserse Witte Herders

 

                                          Week 7

De zevende week uit het leven van de pupjes!

We doen alle foto's van de zevende week in een online mapje, alle foto's staan er inmiddels in : Week 7

We hebben een apart mapje van de puppytest : mapje

Het was weer een drukke week uit ons leven en die van de pupjes! Ze zijn uiteraard weer flink gegroeid en hebben zich verder ontwikkeld.  Ze slapen steeds minder en zijn vaker en langer wakker. Ze mogen nog steeds bij hun lieve mama drinken en verder eten ze nu 3x per dag vlees. Ook zijn er diverse karkasjes, vleugeltjes en ribjes verorberd, vooral door mama, Yumi en Fai...Maar ook de pupjes knagen er flink aan!

We hebben met elk pupje appart rondjes door de buurt gelopen, waarbij we fietsers, wandelaars, de bus en vrachtwagens tegen zijn gekomen. De pupjes zijn niet gauw onder de indruk! Verder hebben ze veel in de tuin gespeeld, enorme kuilen zijn er gegraven, plantjes zijn vernietigd en er word veel met elkaar gedonderjaagd. 

We hebben 's ochtends een vast ritueel. Januja slaapt nog met de pupjes in de ren, we laten haar eruit en doen Yumi er in! Wat een feest! Ondertussen kunnen wij koffie drinken om wakker te worden :p Daarna gaan de pups naar buiten en verschonen wij de puppyren. De pupjes poepen en plassen keurig in de werpkist, dus dat is handig voor ons! Daarna stofzuigen en dweilen, kleedjes in de was en dan genieten van de pupjes!

Het ultieme moment van deze week was natuurlijk de puppytest! Gelukkig waren Ank en Greetje weer bereid om de puppytest af te nemen. Wat was het weer spannend voor ons en voor de 9 nieuwe baasjes!  De pupjes waren allemaal behoorlijk schrikproof, het rammelbakje maakte weing indruk! De paraplu was iets indrukwekkender, maar de pupjes herstelden snel. De teefjes waren iets meer gericht op de testers en op het speeltje als de reutjes. De reutjes hadden meer belangstelling voor de omgeving... De pupjes waren weinig werklustig op dit moment. Ze waren wel allemaal relaxed en gelijkmatig. Geen angstige pupjes of dominante pupjes. De test werd afgenomen toen de pupjes zwaar aan hun slaapje toe waren en een aantal waren al in diepe rust...wat de test op sommige gebieden kan beinvloeden. Al met al heerlijke gezinshonden die met een enthousiaste baas tot grote hoogtes kunnen stijgen ;-)

We hebben de pupjes aan de de nieuwe baasjes gekoppeld en gelukkig was iedereen erg blij met hun pupje! :D We verwachten dat de pupjes een heerlijk leven tegemoet gaan met de bij hun passende baasjes!