OF SHADASA

Zwitserse Witte Herders

 

                                          Week 5

De vijfde week uit het leven van de pupjes!

We doen alle foto's van de vijfde week in een online mapje, alle foto's staan er inmiddels in : Week 5

Wat zijn de pupjes toch weer ontzettend gegroeid! En wat zijn ze mooi en leuk, we zijn helemaal verliefd op alle 10! De ontwikkeling gaat echt ontzettend snel, ze zijn deze week voor het eerst uit de ren geweest om de huiskamer te verkennen. Eerst was het wat spannend, maar dat was snel over! Ze rennen en vliegen door de huiskamer en willen al liever niet meer in de ren zijn!  Yumi is soms wat erg enthousiast als de kleine ukjes door de kamer crossen, dan wil ze er ook achteraan en spelen. Alle speeltjes worden ook door Yumi in beslag genomen, gelukkig wil ze nog wel delen :-)   De pupjes hebben best een lange vacht, waardoor je de bandjes niet goed ziet..we hebben ze vervangen en nu de sliert wat langer gelaten. Erg leuk om elkaar ook aan vast te pakken!

De pupjes hebben deze week ook weer hun wormenkuurtje gehad en als ondersteuning daarbij weer Benebac (probiotica). Helaas viel het ontwormingsmiddel Drontal helemaal verkeerd bij teefje roze. Ze kreeg spuitpoep en was heel erg misselijk. Ook wilde ze niet meer zelf eten en drinken. Ondanks het dwangvoeren (elk anderhalf uur..) van Farmfood puppymelk en convalescence support kwam ze niet aan en viel heel erg af. Diverse keren naar de kliniek geweest voor onderhuidse vochtinjecties en antibiotica-injecties. Thuis krijgt ze ook nog AB-druppels. Uiteindelijk woog ze op haar minimum 1308 gram. Ze was op een gegeven moment niet echt misselijk meer, maar aankomen gebeurde niet. Na een tip om Esbilac te gebruiken, wat ze hier bij de DA niet hadden, bij Hills A/D paté uitgekomen. Dat gebruiken ze in de kliniek ook bij ernstig verzwakte dieren die aan het infuus liggen. Beetje jammer dat de kliniek niet zelf dit voer heeft aanbevolen. In ieder geval, teefje roze is weer aan het groeien en weer levendig! De ontlasting is verbeterd, niet meer misselijk, eet zelf de paté en probeerd bij mama melk te drinken. Daar heeft ze wel wat hulp bij nodig, omdat haar grote sterke broertjes en zusjes haar anders zo wegduwen. Al met al was het een zware week met heel veel zorgen mbt pupje roze.

Verder natuurlijk weer gezellig veel puppybezoek gehad! En wat zitten er een paar charmeurs tussen de pupjes!  We kregen ook bezoek van een oude schoolvriendin met haar man en kids. De kinderen zijn erg bang voor honden en dit was een "therapeutisch" bezoekje. Wat hebben de honden en de kids het goed gedaan!