OF SHADASA

Zwitserse Witte Herders

 

                                          Week 2

De tweede week uit het leven van de pupjes!

We doen alle foto's van de tweede week in een online mapje, de foto's staan er inmiddels in : Week 2

 

De pupjes zijn nu 10 dagen oud en groeien gestaag door! Het is zo leuk om te zien hoe ze de eerste pogingen om te lopen doen! Ze willen heel graag, maar hun pootjes zijn nog niet sterk genoeg, dus vallen ze na een paar wankele pogingen weer om. Verder hebben ze een onbekommerd leventje van slapen en eten. Nou, ja onbekommerd...ze moeten wel strijden voor een tepel, Januja heeft er 8 en ze zijn met z'n tienen. Sommigen zuigen dan maar aan een stuk huid van Januja...Dit komt niet vaak voor gelukkig, meestal ligt een deel te slapen en kan een ander groepje rustig drinken. Slimme pupjes :-)

We hebben nu ook zeil over de houten vloer gelegd en de ren neergezet. Dan staat dat mooi klaar voor als de pupjes mobieler worden en de wereld buiten de werpkist willen verkennen. Voor Januja ook wel prettig, nu kunnen Yumi en Fai niet meer te pas en te onpas te dicht bij de werpkist komen.

 We hebben een filmpje gemaakt van de 11 dagen oude pupjes en hun activiteiten. Ze doen verwoede pogingen om te lopen en maken veel lawaai! 

DH7kVn0Uf3k

 

De 2e week is ook alweer voorbij gevlogen! De oogjes zijn op de 12e en 13e dag voorzichtig een beetje open gegaan en het lopen gaat steeds beter! De pupjes worden nu dan ook steeds driester en rennen als wilden heen en weer als mama de werpkist binnen komt! De nageltjes zijn deze week bijgepunt, er zaten al fijne weerhaakjes aan, wat natuurlijk niet echt lekker voelt voor Januja! Ook de bandjes zijn verwisseld. De pupjes hebben trouwens bijzondere slaapstandjes, waarvan je van sommigen echt denkt, dat ligt toch  niet lekker...