OF SHADASA

Zwitserse Witte Herders

 

                                                        Week 1

De eerste week uit het leven van de pupjes!

We doen alle foto's van de eerste week in een online mapje, de eerste foto's staan er inmiddels in : Week 1

Op dit moment zitten we op dag 3 en de pupjes gaan goed! Eerst vielen ze wat af, maar nu Januja's melkkraan goed geopend is groeien ze lekker! Er is 1 klein teefje bij (roze bandje), die best zwak was bij de geboorte, maar ze gaat goed! Ik leg haar en reutje goud af en toe aan de dikke tepels zodat ze wat meer kans hebben op hun porsie. Ik "slaap" dan ook naast de werpkist. Alle pupjes zijn nu in ieder geval boven hun geboortegewicht.  Het pigment komt mooi door bij een groot aantal, ze zijn levendig en hebben soms flink lawaai! Vooral teefje groen kan er wat van...pfff...als die haar zin niet krijgt...

Fai en Yumi zijn uiteraard zeer geinteresseerd in de pupjes, ze mogen af en toe even kijken. Yumi is ook best wel wat van slag door de komst van het 10tal, Fai kan volgens mij niet wachten om de pupjes straks weer te leren graven en leuk met ze te spelen.

De rest van de week ging eigenlijk voorspoedig! De pupjes groeien allemaal goed, Januja heeft flink wat melk!  Zo leuk dat de pupjes sterker worden, ze tijgeren supersnel naar mama zodra deze weer in de werpkist gaat liggen. Het zijn echt 10 wildebrassen als ze allemaal aan de melkbar willen hangen. Januja heeft 8 tepels, dus dat is soms een hele strijd!  Hier is een filmpje van gemaakt :

SaBh4PZFtNw

 

Verder zijn de stamboomnamen uitgekozen, op de foto's zijn de pupjes 2 dagen oud.

Teefje wit : Bahdra -> zachtaardig, gezegend

Teefje Lichtblauw : Bashira -> brenger van goede tijding/nieuws

Teefje Groen : Bahdashi -> houd van mensen en sterke wil

Teefje Rood : Bhumi -> aarde

Teefje Roze : Balamani -> klein juweeltje

Reutje Zilver : Bhajan -> aanbidding

Reutje Oranje : Bohdan -> door God gegeven

Reutje Donkerblauw : Bhadrak -> mooi, fraai

Reutje Goud : Bandhu -> vriend

Reutje Paars : Badar -> volle maan

Yumi is niet bij de werpkist weg te houden, ze vind het zo spannend. Ze gaat (als ze in de eetkamer mag zijn) dan lekker op ons matras liggen en kan zo mooi kijken wat er allemaal gebeurd. Januja is heel relaxed dan, maar Yumi en Fai mogen nog niet bij de werpkist zelf komen kijken.  Verder zijn we natuurlijk druk met het wegen van de pupjes (dat hebben we 2x per dag gedaan, om de groei extra goed in de gaten te kunnen houden), de werpkist verschonen, bandjes verwisselen, naar de pupjes kijken, foto's en filmpjes maken, Januja lekkere hapjes serveren en Fai en Yumi natuurlijk niet vergeten! En zo is de eerste week weer razendsnel omgevlogen!