OF SHADASA

Zwitserse Witte Herders

                                                 Nieuws 2016
 
                                                 Merry Christmas!

                                              Puppyfun D-nestje

Op 23-09-2016 een puppenfeestje gehouden voor het D-nestje. Dayo zal zondag naar zijn nieuwe baasjes vertrekken in België en een afscheidsfeestje met zijn broer en zus is natuurlijk wel zo leuk! Wat hadden ze een plezier! Wat zijn het al flinke pupjes geworden! Uiteraard veel foto's gemaakt! Linkje naar alle foto's : Speeldate


  

                                              Gezellig Canicrossen

Op 18-09-2016 gezellig met Cisko (Cartano of Shadasa) , zijn vriend Yuki, onze Yumi, Lex (Badar of Shadasa, die bij ons logeert) en Bronsje (Dayo of Shadasa) en natuurlijk de baasjes van Cisko/Yuki in het bos afgesproken. Dallas wilde wel eens kijken of Cisko ook wilde canicrossen :D Dit ging prima, zolang zijn vrouwtje maar voorop rende :P   Lex en Yumi renden weer als vanouds! De halfbroers Bronsje en Cisko hebben nog heerlijk gespeeld! Alle foto's : HIER


             


                                                Dayo's familie

Op 11-09-2016 is Dayo zijn nieuwe familie vanuit België weer op bezoek gekomen.  Het was prachtig weer en zijn we naar de speeltuin gewandeld. Leuk voor zowel Bronsje als de kids! Onze poes Pom wandelde ook mee! Als pupjes naar het buitenland gaan kan dat pas met 15 weken ivm de rabiës inenting. Bronsje (zoals wij hem noemen vanwege het Bronskleurige lintje wat hij als pupje om had) is dus wat langer bij ons. :)

                                    

                                              Sam op bezoek

Op 10-09-2016 is Sam(Andante of Shadasa) met zijn vrouwtje op bezoek geweest. Eerst even bij Ken het konijn gekeken, die eerst bij hun woonde en nu inmiddels 9-en half jaar is, en koffie gedronken. Daarna gezellig met mama Januja en Sam lekker door het veen gewandeld en gezwommen. Alle foto's hier.


                                   

                                             Dekking Charumati

Op 30-08-2016 hebben we progesteron laten prikken bij Charumati. Deze was op 8 en het advies was om 's avonds of de volgende ochtend te laten dekken.                                                  
's Avonds lukte niet en ik ben de volgende dag met Charumati naar het uiterste puntje van Nederland gereden...Nederland is niet zo groot, maar het was toch een rit van 3 uur! Maar absoluut de moeite waard! Wat een knappe, sportieve, rustige en stabiele reu hebben we voor ons aapje uitgekozen! We kennen Kiss Kajo van de Banjou Burght al vanaf dat hij klein is, we kwamen hem altijd tegen op de shows. Hij is net zo oud als onze Januja, 8 jaar. En we waren altijd al verliefd op hem en hebben hem gevolgd. Hij leek ons de perfecte partner voor Charumati!
           
De eerste date ging eerst wat moeizaam, het was erg warm en Charumati had er op een gegeven moment geen zin meer in...mexx was ook moe.. We hebben ze nog wel koel gehouden met de waterslang :)  We hebben maar even een pauze ingelast en even een blokje om gemaakt. We waren weer in de tuin, Mexx was in huis en we zouden een kopje koffie gaan drinken... Mexx glipte naar buiten en voor we het wisten waren ze gekoppeld :D
                 

Na een goede nachtrust en wandeling over de Brunssumse heide, een milkshake bij de Mcdonnalds weer naar de knappe Mexx gegaan. Dit keer ging het wat makkelijker en duurde de hofmakerij niet zo lang ;)  Dani, een dochter van Mexx, kwam er ook gezellig bij na afloop. Nu ook mooi de tijd om foto's te maken van Mexx :) Alle foto's van de dekking staan hier : Dekking
                                             

                                

                                                      Wandelen

Op 29-06-2016 heerlijk gewandeld met knappe Cisko (Cartano of Shadasa) , zijn grote vriend Yuki, Januja en Charumati...en de bijbehorende baasjes natuurlijk! Zo fijn al hun vakanties in Drenthe! We hebben dit x gewandeld bij een prachtig heidegebied en gezellig een hapje gegeten! Cisko moest natuurlijk even weer flink knuffelen met Dallas! :D


                                                        Drachtig!

Op 09-05-2016 hebben we een echo laten maken om te zien of Yumi ik drachtig is. Yumi gedroeg zich wel anders, ze was wat rustiger als normaal en ik dacht ook te zien dat haar tepels wat groter waren. Maar na de teleurstelling met Januja haar dracht, durfden we nergens van uit te gaan. Gelukkig kregen we vandaag wel goed nieuws te horen! Yumi is drachtig! De DA telde minimaal 4 vruchtjes, maar vermoedelijk zitten er wel meer in!  De volgende spannende fase is begonnen!

                                                         Kittens

Op 02-05-2016 heeft onze poes Boobi 4 prachtige kittens, 1 katertje en 3 poesjes, ter wereld gebracht! Niet geheel volgens planning, maar ze zijn prachtig! Boobi heeft het supergoed gedaan! De honden, vooral Yumi, waren heel geïnteresseerd in het hele gebeuren! We hebben de puppyren om Boobi en de kittens heen gezet, zodat ze geen last hebben van de bemoeizuchtige dames...

                                                     Waterpret

Op 06-05-2016 heeft Charumati heerlijk gewandeld en gespeeld met broer Ayuki (Cartago of Shadasa).


          

                                                    Dekking Yumi

Op 09-04-2016 zijn we na het progesteron prikken met Yumi naar haar lover in Duitsland gereden. Dit was de 2e x prikken en ze zat op 10.2, met het advies om vandaag naar de reu te gaan! We zijn dus snel afgereisd naar de knappe Luigi!
Gelukkig vonden ze elkaar leuk en was er snel een geslaagde koppeling. Wel jammer voor de foto's als ze direct tot actie overgaan..:P  We zijn 3x geweest, dus gelukkig toch foto's als ze elkaar het hof maken!
De 2e ontmoeting ging nog sneller! Yumi stond bij de achterdeur te wachten, Luigi komt naar buiten en hoppakee...

                   
De 3e dag werd er meer gespeeld en kon Luigi na de koppeling ook gezellig bij ons in de tuin blijven, zonder dat hij en Yumi direct weer tot actie wilden overgaan.
De dekkingen gingen dus erg voorspoedig en nu wachten op kleine Yoempies en Luigietjes!
We hebben buiten de dekking om, ook nog een dierentuin bezocht en de stad Dusseldorf :)
Alle foto's van de dekking: Dekking

                

                                                Yumi is loops!

Op 07-04-2016 naar de dierenkliniek gegaan om progesteron te prikken. Yumi is nu 8 dagen loops, maar gaat al staan voor de andere dames in huis! De progesteron was nog laag, 2.4, en we hoeven dus nog niet richting de reu!

Op het laatste moment hebben we de keuze van Yumi's partner gemaakt, Afrodisio White Chocolate "Luigi" is de uitverkorene! We vonden het erg moeilijk om een passende reu te vinden...en bleven maar zoeken en zoeken...We wilden dit x graag een rustige relaxte reu, die daarbij natuurlijk gezond is, gezonde en interessante bloedlijnen heeft en ook nog eens Yumi op exterieur aanvult!  Na gedegen onderzoek kwamen we dan uit bij de knappe Luigi, die we ook persoonlijk al kenden en altijd super relaxt en stabiel is. Gelukkig was zijn vrouwtje Lena ook enthousiast over de combinatie!  Zie D-nestje.                              
                        

Uiteraard zijn er meer mooie reuen, maar in heel veel van deze reuen zitten dezelfde, veel gebruikte voorvaderen, wat voor de Zwitserse Witte herder populatie geen verrijking is of het is familie :)

                                           Charumati goedgekeurd

Op 13-02-2016 is onze Charumati goedgekeurd voor de fok bij de RZWH m.i.v 09-04-2016, als ze 2 jaar is. We zijn superblij natuurlijk dat Charumati in de toekomst onze lijn mag voortzetten!

                                                     Niet drachtig

Op 25-01-2016 hebben we een echo laten maken van Januja haar buikje en wat we al vermoeden, er zijn helaas geen vruchtjes te zien.Het is echt heel erg jammer, Ehran zou de perfecte papa geweest zijn van Januja haar 3e nestje. Hij is zo ontzettend knap en leuk! We laten echter geen herdekking doen, gezien Januja haar leeftijd. Dan zou ze 8 jaar zijn als de pupjes geboren worden en we denken dat het niet voor niets is dat ze niet drachtig is geworden.  Ze mag nu oma en grootoma zijn :)

In ieder geval onze grote dank aan Jan en Jacolien Boer van kennel van Suthwalda en Gerhard, het baasje van Ehran,  voor de gastvrijheid en dat we jullie kanjer hebben mogen gebruiken en beter konden leren kennen! Ehran is echt een fantastische reu en ik ben helemaal verliefd! Hopelijk komen er andere mooie dames op zijn pad!       
                                                                                                                                                                                                                                 

                                         Hond van het Jaar Show '15

Op 10-01-2016 vond de hond van het jaar show 2015 plaats in de Flint te Amersfoort. Dit is een show waarvoor de beste honden van 2015 uitgenodigd worden, honden van alle rassen die een kampioensclubmatch hebben gewonnen of een plaatsing in de rasgroep hebben behaald.
Wij hadden de eer om met zelfs 2 Shadasa nakomelingen mee te mogen doen, wat heel bijzonder is! Bandhu of Shadasa en Ayumi of Shadasa zijnin 2015 allebei clubwinner op een kampioensclubmatch van een rasvereniging geworden, Bandhu van de ZWHVN en Ayumi van de RZWH. :D  Helaas was het nogal krap op het podium en kon ik Ayumi niet goed laten staan en zien. Bandhu had een loopse dame achter zich staan...Het was
een hele bijzondere ervaring om mee te mogen doen en over een catwalk te lopen en in de spotlights te staan. Na afloop nog even gezellig ergens een hapje gegeten met Bandhu en Kees en supporter Brendina!    
    

                                                          Operatie

Op 16-02-2016 liet Januja ons even flink schrikken!  Ik was ziek thuis en ze zat heel veel aan haar vulva te likken. Na even gekeken te hebben en geroken, direct naar de kliniek gegaan.
Op de Echo bleek dat ze een beginnende baarmoederontsteking had. We hebben de baarmoeder laten verwijderen... Helemaal niet leuk...i.p.v pupjes... de baarmoeder eruit...
Onze lieve Januja is gelukkig weer goed hersteld van de ingreep!  
             

                                 Nieuwjaarswandeling Hilversum

Op 03-01-2016 zijn we met Yumi en Fai naar de Hoorneboegse heide geweest voor een gezellige wandeling met Ayuki (Cartago of Shadasa) en Cisko (Cartano of Shadasa) en hun baasjes! Uiteraard daarna nog gezellig op het terras gezeten en foto's gemaakt! :D
                                             Nieuwjaarswandeling

Op 01-01-2016 hebben de dames zich heerlijk in het prachtige bos van Grolloo kunnen uitleven! In plaats van nieuwjaarsbezoekjes gaan we elk jaar aan de wandel met de dames op een plek die we nog niet kennen. Het bos van Grolloo  was niet zón groot succes....we konden eerst het losloopgedeelte niet vinden en later wel...maar daar was behoorlijk wat wild! Yumi zat gelukkig aan de flex, maar zelfs dan heeft ze het enorm druk met de geurtjes. Charumati dacht even alleen op speurtocht te gaan, maar gelukkig kwam ze snel terug...

 

                                             Gelukkig nieuwjaar!