OF SHADASA

Zwitserse Witte Herders

                                                  Nieuws 2015
 
                                                         Oudjaar

Op 31-12-2015 kwam de bekapper voor de pony's, dus heerlijk de hele middag met de hondjes op ons Landje geweest. Lekker rustig zonder al het geknal en de dames hebben zich lekker moe gemaakt met muizen zoeken.  Verder waren de dames thuis heerlijk relaxt! Zelfs Fai, die normaal heel erg gestrest is door het vuurwerk was kalm! 
Natuurlijk een paar foto's gemaakt! :)
         
      

                                                     Kerst-date

Op 25-12-2015 heeft Januja haar 2e dekking gehad met Ehran, een echte kerst-date! Januja gaf zich vandaag ook niet direct gewonnen en er moest eerst gespeeld worden. Dat vonden wij niet erg, dan kunnen er nog wat leuke foto's gemaakt worden. :) Januja moest na haar date wel direct afgezonderd worden, want Ehran wilde direct nog wel een x!  Kijk voor meer bij D-nestje!
 

                                                   Dekking Januja

Op 24-12-2015 heeft Januja een date gehad met Ehran van Suthwalda!  Deze ochtend hadden we voor het eerst progesteron geprikt en deze was al 10, wat betekend dat we snel naar de reu moesten! Gelukkig kon dit ook en na 15 minuten spelen was de dekking een feit!  

                                               Canicross Havelte

Op 20-12-2015 heeft Charumati haar eerste canicrosswedstrijd (5800 meter) gelopen zonder mama Yumi! Charumati vond het wel spannend en wilde het eerste gedeelte vooral donderjagen en niet trekken. Dallas heeft zelfs nog even gewandeld... De 2e helft ging het gelukkig beter. Ze behaalden een 9e plaats in hun klasse :)

                                                   Politiecross

Op 19-12-2015 heeft Dallas met Yumi en Charumati meegedaan aan de jaarlijkse Politiecross, canicross wedstrijd, in Emmen. Yumi's zoon Ayuki (Cartago) en zijn vrouwtje waren er om te supporten....en Ayuki mocht daarna ook even oefen-crossen met Dallas! Wat deed hij het goed voor een 1e x! :D
                                      

                                                Winner 2015

Op 13-12-2015 zijn we met Ayumi of Shadasa naar de Winner gegaan, de grootste hondenshow van Nederland. Januja was mee voor de gezelligheid. Yumi deed voor het eerst mee in de kampioensklasse...waarbij ze tegen 2 multi-kampioenen moest, waarvan ook de Wereldkampioen 2014 uit Rusland...Tot onze verassing plaatste de keurmeester Yumi op de 1e plaats! Hierdoor mocht ze nog meedoen voor Beste Teef...en dit won ze ook! :D  Yumi mag nu de titel "Winster 2015" dragen!  Yumi's zoon Ayuki (Cartago of Shadasa) werd 2 uitmuntend in de tussenklasse, met een prachtig keurrapport! We zijn reuze blij en trots natuurlijk!
 

                                      

                                                  Speurworkshop

Op 06-12-2015 hebben we een speurworkshop georganiseerd met Yumi's speurjuf Wendi van Voorst. Een hele leuke groep van 6 Witjes, waaronder 4 Shadasa kids!  2 zonen van Januja, Kynan (Allegro) en Lex (Badar) en 2 kids van Ayumi, dochter Aika ( Chumani) en zoon Ayuki (Cartago) met hun baasjes. Ook was de liefde van Kynan aanwezig, Yasmin, die drachtig is van hem. Was heel leuk om te zien dat ze elkaar herkenden en wel een verliefd stelletje leken! :)  Ik had Januja mee voor de gezelligheid en maakte foto's, Dallas mocht sporen lopen! Juf Wendi legde het een en ander uit over speuren en daarna was het flink lopen in het bos! De honden hadden het speuren snel door, al was de 1 wat fanatieker dan de ander. :)

                                        HD en ED uitslagen

Op 04-11-2015 zijn de officiële HD en ED uitslagen binnengekomen van Charumati, Ayuki en Lucas! We zijn superblij met deze fantastische uitslagen!
Charumati of Shadasa : HDA-nbw40-oa EDVrij
Cartago of Shadasa : HDA-nbw36-oa EDVrij
Chiran of Shadasa : HDA-nbw38-oa EDVrij

                                              Trail Dog Event

Op 24-10-2015 heeft Dallas met Ayumi en Charumati meegedaan aan het trail dog event, waar ze hebben deelgenomen aan de workshops dogscootering (steppen) en canicross.  Het steppen was erg leuk! Er zal vast en zeker ook een eigen step komen!     
                     

                                                 Röntgenen

Op 19-10-2015 zijn we met Charumati naar de dierenkliniek in Putten gegaan om haar heupen , rug en ellebogen te röntgenen. Ook Ayuki (Cartago of Shadasa) en Lucas (Chiran of Shadasa) werden geröntgend. Superspannend allemaal! De specialist zei dat het er allemaal goed uit zag en de Ruggen zijn allemaal vrij van afwijkingen. Nu afwachten op de officiële uitslag van de Raad van Beheer...
Ze zijn zonder narcose geröntgend en na deze spannende gebeurtenis zijn Charumati en Lucas nog even los gegaan in het bos!

     

                                     Bandhu Clubwinner ZWHVN

Op 11-10-2015 is Bandhu of Shadasa Clubkampioen geworden op de kampioenschapsclubmatch van de rasvereniging ZWHVN! We zijn supertrots op Bandhu en zijn baasje Kees!
            

                                             Kynan dekking

Op 14-09-2015 heeft Kynan (Allegro of Shadasa) zijn tweede date gehad. Dit x was er een leuke, lieve dame uit Tjechië gekomen van Aiwak's Paradise. We hopen op prachtige gezonde pupjes! http://www.aiwak.cz/ 

                                       Shadasa terugkomdag!

Op 13-09-2015 hebben we onze jaarlijkse puppy terugkomdag gehouden. Het was weer een geweldig weerzien van de "pupjes" , nu inmiddels allemaal pubers of volwassen, en hun baasjes. We hadden dit jaar na de heerlijke wandeling, een behendigheidsworkshop, een fotograaf (Spiekmanfotografie), een heuse Shadasa quiz en natuurlijk de barbecue op ons Landje.  Johan je word weer super bedankt voor al het heerlijks wat je hebt gemaakt! Het was weer supergezellig, ondanks wat opgeschoten knapen en een moeder (Januja) die haar kids op hun plek wilde zetten ;) Ook dit x hebben we een leuke verassing van de baasjes gekregen, van bijna alle pupjes een prachtige gelamineerde foto! Super bedankt hiervoor! We hopen volgend jaar iedereen weer te zien! Op de linkjes klikken voor alle foto's van deze geweldige dag : Reunie1 en Reunie2

                                                   Kynan dekking

Op 27-08-2015 heeft Kynan (Allegro of Shadasa) zijn eerste date gehad! Zijn eerste vriendinnetje "Julie" komt uit Duitsland van kennel Vom Reinholdsberg en is superlief! http://reinholdsberg.de/

                                                          Wandelen

Op 23-08-2015 gewandeld met Januja en Ayumi op de Hilversumse heide, samen met Ayuki, Bandhu en alle baasjes :)  Het was prachtig weer en de heide was schitterend! Uiteraard weer foto's gemaakt!
    
    

                                                Bezoekje bij Lex

Op 22-08-2015 met Charumati op bezoek geweest bij ome Lex (Badar of Shadasa ) en zijn vrouwtje (sinds feb.2015 daar geherplaatst). Wow, wat zag Lex er goed uit zeg! Hij heeft het duidelijk naar zijn zin! Superblij dat hij zo'n fijn vrouwtje heeft  getroffen, die heel veel aandacht voor hem heeft! Je ziet dat hij dat echt nodig heeft, de kanjer.
                                 

                                                           Wandelen

Op 05-06-2015 hebben Charumati en haar broer Cisko (Cartano of Shadasa) heel veel plezier gehad! Cisko was met zijn baasjes en grote vriend Yuki op vakantie in het mooie Drenthe en dan kan een wandeling niet overgeslagen worden natuurlijk! Meer foto's hier


            

                                         Ayumi Clubwinner RZWH

Op 14-06-2015 hebben Charumati en Ayumi meegedaan aan de Kampioensclubmatch van de rasvereniging RZWH. Ook Ayuki (Cartago of Shadasa) deed mee en kreeg een Zeer Goed bij de jeugdreuen. Charumati deed het ook heel goed in de jeugdklasse en kreeg een 3e plaats uitmuntend. Ayumi stal de show en werd de beste van het ras en daarmee Clubkampioen 2015! We zijn zoooo trots en blij!

 

                                                C-pupjes 1 jaar!

Op 09-04-2015 zijn de pupjes van Ayumi of Shadasa en Ny Hviddueholms Haico 1 jaar geworden! Hieperdepiep hoera voor onze Charumati en haar prachtige broertjes en zusjes!
Alle baasjes een hele fijne dag gewenst met hun kanjertje..uh inmiddels kanjer!
          

                                            Wandelen met Ayuki

Op 03-04-2015 heerlijk gewandeld met Charumati, haar knappe broer Ayuki  (Cartago of Shadasa) en zijn vrouwtje in het prachtige bos van Exloo. Ze hadden heel veel plezier samen, dat was echt genieten!
   

                                                 Kynan dekreu

Op 08-03-2015 is Allegro of Shadasa "Kynan" naar de fokgeschiktheidskeuring geweest van de rasvereniging RZWH.  Zijn baasje Petra bracht hem voor en was heel zenuwachtig, wat helemaal niet nodig was, ze deden het heel erg goed! Wat een knappe kanjer is het toch! Dat vonden de keurmeesters ook! Hij is goedgekeurd, zodra zijn HD en ED uitslagen binnen zijn. Kynan is verder DMN/N en MDR1+/+ , wat betekend dat hij vrij is van deze erfelijke ziekten.

                                             Bezoekje aan Zeeland

Op 21-03-2015 zijn we met Ayumi en Charumati afgereisd naar Zeeland om bij puppekind Cartano of Shadasa (Cisko) op bezoek te gaan en om de eerste pupjes van Bandhu of Shadasa te bewonderen! Het was superleuk om Cisko weer te zien, wat een geweldige kanjer is het geworden! Ze hebben heerlijk over het strand gerend en zich uitstekend vermaakt!  Na dit heerlijke bezoek zijn we 's avonds naar de 6 weken jonge pupjes gaan kijken van Bandhu en Rhani, van Kennel de Banjou Burght. Wat een prachtige wolbollies! De baasjes van Bandhu waren er ook en we hebben heerlijke soep gegeten bij Marianne en haar supergezellige roedel!
                                     

 

 

Op 28-02-2015 hebben Ayumi, Charumati en Ayuki (Cartago of Shadasa) deelgenomen aan de Martinidogsshow in Groningen. Het waren Charumati en Ayuki hun eerste x in de jeugdklasse...en er waren heel veel deelnemers! Heel spannend dus! Het ging heel goed! Mama Yumi werd R.Beste teef en kreeg daarmee haar laatste kwart punt voor het Nederlands kampioenschap! Yumi is nu dus Nederlands Kampioen! Charumati deed het ook super en werd 3e met een prachtige uitmuntend! Ayuki werd 2e in zijn klasse met een mooie zeer goed.

                                                   Kaja supporten

Op 31-01-2015 heeft Kaja (Aayushi of Shadasa) met haar grote vriendin Marieke deelgenomen aan een hondenshow en juniorhandling. Mama Januja en vrouwtje zijn natuurlijk gaan kijken en hebben de dames gesupport! Ik geloof niet dat Marieke en Kaja het heel leuk vonden en gaan liever Dogdancen of naar Gedrag en Gehoorzaamheid... Desondanks hebben beidden het super gedaan! Kaja kreeg een Zeer Goed en Marieke werd 6e bij de juniorhandling. Daarna werd het pas echt leuk...we klommen met de honden over een hek bij een school...Daar hebben moeder en dochter nog leuk gespeeld en geposeerd!
                          

                                                Prins hondenvoer

Op 28-01-2015 staat ons topmodel Januja op de verpakking van Prins hondenvoer : ProCare Protection LAMB Hypoallergic!  We vinden het echt supergaaf en zijn uiteraard mega-trots dat onze Januja uitverkoren is om model te staan bij Prins! :D Prins petfood

                                         Noordelijke Witjes wandeling

Op 17-01-2015 hebben Charumati en Fai meegewandeld met een flinke groep Noordelijke witjes in het prachtige bos bij Glimmen. Charumati was behoorlijk aan het herderen en dacht af en toe de groep te moeten beschermen tegen andersoortige honden...zucht pubers... Gelukkig was Fai er om haar af en toe in toom te houden :)

                                               Nieuwjaarswandeling

Op 04-01-2015 zijn we met een flinke groep witjes, 2 vriendjes en hun baasjes aan de wandel geweest bij de Hoorneboegse heide in Hilversum.Heel leuk dat er een aantal Shadasa kids bij waren : Demi, Bandhu, Ayuki en Cisko (A-B en C nestje) Zelf hadden we Charumati, Fai en Lex meegenomen. Yumi is loops en Januja mocht haar gezelschap houden :) Het was supergezellig en de honden hadden en hun baasjes hadden weer veel plezier!
                         

                                                   Happy 2015