OF SHADASA

Zwitserse Witte Herders

                                    Nieuws 2014

 
                                                   puppybezoek

Op 28-12-2014 zijn we op puppybezoek geweest bij Charàe of Shadasa (Ylva) en Chandani of Shadasa (Elviera) in het verre Limburg :) Dit hebben we gecombineerd met een bezoekje aan Valkenburg. Charumati en Lex waren mee..die moesten dus ook mee de grot in en de ruïne bekijken :)  Dit ging prima, Charumati had het plan gevat om maar wat extra gangen te graven in de grot..:P Daarna zijn we naar de baasjes van Ylva gegaan, waar de baasjes van Elviera ook waren. Na de koffie en een heerlijke Limburgse vlaai, naar een mooi heuveltje gegaan om de honden te laten spelen. Het zijn prachtige lieve dames geworden!
              

                                                    Winner

Op 14-12-2014 hebben Charumati en Ayumi meegedaan aan de Winner-show in Amsterdam. Ook Cartago of Shadasa (Ayuki) en Bandhu of Shadasa deden mee. Dit jaar waren er zelfs deelnemers uit Frankrijk en Rusland! Uiteraard was het weer gezellig en hebben de Shadasa's het uitstekend gedaan! Ayuki in de puppyklasse reuen 1 veelbelovend en Beste puppy-reu. Charumati 1 veelbelovend, Beste puppy-teefje en vervolgens ook nog Beste Puppy Winner!
Ayumi kreeg een mooie 2 uitmuntend, ze had helaas haar jasje thuisgelaten, zoals de keurmeester had opgeschreven. Ze was dus gewoon kaal :P  Bandhu heeft het heel erg goed gedaan, 1 uitmuntend in zijn klasse en vervolgens R.Beste Reu.                                             
                     

                                           Fai geopereerd

Op 04-12-2014 is Fai geopereerd aan haar buik.  We hadden gezien dat haar buik opgezet was en hadden een echo laten maken. Hierin was te zien dat er een gezwel aan de baarmoeder en/of milt zat. Het was behoorlijk spannend of er uitzaaiingen waren,of het aan de milt zat ed. Gelukkig werden we gebeld dat alles goed was gegaan, het zat alleen aan de baarmoeder, deze is dan ook verwijderd, en er waren geen uitzaaiingen! Fai kon 's middags gelukkig weer naar huis!

                                                      Canicross

Op 23-11-2014 heeft Dallas meegedaan aan de canicross wedstrijd in Baggeluizen, met Lex en Yumi! Dit was Lex zijn eerste wedstrijd! Ze gingen als een speer en hebben een erg goede tijd neergezet! :D
             

                                                 Lex is terug

Op 02-11-2014 is Badar of Shadasa "Lex" wegens omstandigheden weer bij ons terug gekomen. We hebben de hernieuwde kennismaking op ons weiland gedaan. Het was best zielig om te zien dat hij in de war was toen de auto wegreed zonder hem...ook de baasjes waren er erg verdrietig onder..Gelukkig liet Lex zich goed afleiden met de bal! Wat een mooie energieke reu is hij geworden! Hij zal eerst bij ons blijven, zodat we hem goed leren kennen, alvorens we een nieuw plekje voor hem zoeken.                                                                    

                                          Ijsselshow Zwolle

Op 04-10-2014 met Yumi en Charumati naar de hondenshow in Zwolle geweest. Yumi stond in de open klasse teven en Charumati in de babyklasse teefjes. Ayuki (Cartago of Shadasa) deed ook mee en stond in de babyklasse reuen. Charumati en Ayuki werden beidden 1e in hun klasse en mochten vervolgens tegen elkaar, Ayuki werd Beste Baby! Super gedaan Brendina!
Yumi werd 2 uitmuntend in haar klasse en werd vervolgens R.Beste teef.

                                          Shadasa terugkomdag!

Op 14-09-2014 was onze 3e puppyterugkomdag! :D
Wat was het geweldig om iedereen weer te zien, zo trots op de baasjes en hun Shadasa-kids! ♥ We hadden prachtig weer en zijn begonnen met een wandeling.
Na de wandeling verzamelden zich nog meer Shadasaatjes op Ons Landje en ook Januja's broer Nando was er! We hebben dit jaar de toppers Iva Pastova en Sophie v/d Berg bereid gevonden om wat leuks te komen doen! Iva is een ervaren, goede en leuke hersenwerk-instructeur en heeft allerlei leuke denkspellen gedaan! Super bedankt meiden!  Uiteraard eindigden we traditiegetrouw met een heerlijke barbecue..met dank aan onze barbecue-chef Johan! :D Dallas en ik werden tot onze grote schrik ook nog enorm verrast door de baasjes....We kregen een prachtige, lieve toespraak van Kees, namens de aanwezigen, en ontvingen 2 prachtige cadeaus! Echt super lief! ♥ Dit is uiteraard helemaal niet nodig, we doen alles uit liefde voor de pups en hun baasjes! En natuurlijk ook voor onszelf, het is zo leuk om iedereen weer te zien en te zien genieten van hun hondje! :) We hopen iig iedereen volgend jaar weer te zien! :D Super bedankt allemaal voor de geweldige dag! ♥
Hier een linkje met alle foto's : Reünie 2014

 

                                                 Wandeling

Op 16-08-2014 een heerlijke wandeling gemaakt met Fai en Charumati in Hilversum, samen met Demi, Bandhu, Iran, Issa en Rolo met hun baasjes. :)

                                          Kynan op bezoek

Op 03-08-2014 is Kynan (Allegro of Shadasa) met zijn baasjes en grote vriend Rowhyn op bezoek geweest. We mochten hun tractor lenen om ons hooi te schudden en die kwamen ze gezellig weer ophalen. Echt super bedankt lieve Petra en Wido dat we de tractor konden lenen, anders hadden we dit jaar geen hooi gehad van ons eigen landje! En wat zag Kynan er prachtig uit!


                                                 Showclinic

Op 05-07-2014 is Charumati naar de showclinic bij JAR-dogsports geweest, gegeven door Gabriëlle Veenstra van Kyno-Spirit. Het leuke is dat Ome Bandhu en broertje Ayuki ook meededen! Charumati vond het eerst best wat spannend, die grote oom Bandhu :)  Ayuki en Bandhu deden het super! We hebben heel veel handige tips gekregen aan de hand van video-opnames.

 ZCB3yAeJCTI

                                             Nieuwe vriendjes

Sinds 27-06-2014 hebben we 2 nieuwe huisgenotes erbij gekregen! 2 superleuke kittens! Een boskatje "Pom" van 12 weken en een poesje die gevonden was in een weiland "Bobi".
Om de poesjes te laten wennen en te beschermen tegen de honden, hebben we een volière voor ze aangeschaft, deze staat op de plek waar de puppieren stond. Onze eettafel kan dus nog even niet naar binnen... Uiteraard gaan de poesjes wel uit de ren, maar eerst nog met toezicht :)

                                       Bandhu is goedgekeurd

Op 22-06-2014 is Bandhu of Shadasa goedgekeurd voor de fok door de rasvereniging RZWH! Wat zijn we trots op Bandhu! Niet alleen een prachtige reu, maar ook nog eens een heerlijk open, vrolijk karakter. Kees en Hanneke, gefeliciteerd met jullie Topper! Bandhu heeft een eigen facebook pagina : https://www.facebook.com/bandhuofshadasa
        

                                             Fotoshoot pupjes

Op 03-06-2014 heeft Alice van Kempen een fotoshoot gedaan met onze pupjes! We zijn naar een prachtige zandverstuiving in het bos gegaan en Alice heeft haar best gedaan om de wildebrassen op de foto vast te leggen. Er zitten een paar ondernemende typjes bij...Op haar foto's moeten we nog even wachten, maar natuurlijk hebben we zelf ook foto's gemaakt! kijk maar via dit linkje: Fotoshoot pupjes

              

                                                Fotoshoot Prins

Op 18-04-2014 vond de fotoshoot voor de verpakking van hondenvoer Prins plaats! Samen met Januja, Fai en Shanelle naar de betreffende locatie afgereisd. Januja en Fai voelden zich daar direct thuis...en speurden alle blikjes en zakjes met lekkers op, die overal stonden om de honden te motiveren tijdens de shoot. Zowel Januja als Fai zijn prachtig vastgelegd en nu maar wachten tot eind 2014 welke foto ze gaan gebruiken! Shanelle heeft gelukkig foto's gemaakt :
 
    

                                                Model voor Prins

Op 10-04-2014 kregen we een mailtje dat Januja voorlopig als eerste keus geselecteerd is voor op de nieuwe verpakkingen van Prins hondenvoer! Via Facebook had ik 2 fotootjes van Januja ingestuurd, net als honderden anderen... en was dat inmiddels al helemaal vergeten!  We waren dan ook super verrast en blij...en ook mega-trots natuurlijk! Op 18 april zal de fotoshoot plaatsvinden...zoooo spannend!!!  Die Januja, eerst al op de voorkant van "Onze Hond" en nu als eerste geselecteerd voor op een verpakking!
Onderstaande foto's had ik ingestuurd:

                                        Ayumi is bevallen

Op 09-04-2014 is Ayumi bevallen van 10 prachtige sterke pupjes! Er zijn 5 reutjes en 5 teefjes geboren, wat een prachtige verdeling! Yumi heeft het heel goed gedaan en is supertrots op haar kleintjes, net als wij! Lees meer bij: Geboorte

 

                                      HD en ED uitslag Bandhu

Op 03-04-2014 heeft Bandhu of Shadasa zijn officiele uitslagen gekregen van het HD en ED onderzoek. Wat zijn we blij met de uitslagen! HDA met een Norbergwaarde van 40, ED-Vrij en Rug-vrij!  Nu kunnen zijn baasjes met hem naar de fokkeuring om hopelijk goedgekeurd te worden als dekreu!  3 pups van Januja zijn nu geröntgend en alle 3 HDA en ED-vrij!

                                          Bij Milo op bezoek

Op 16-03-2014 zijn we bij Milo (Bhadrak of Shadasa) en zijn baasjes op bezoek geweest! We hadden alleen mama Januja meegenomen. We willen Yumi niet teveel belasten nu ze drachtig is en Fai bleef bij haar voor de gezelligheid.  Milo is opgegroeid tot een flinke jongeman, behalve dat hij mooi is, is hij ook supervrolijk, energiek, open en een enorme knuffelaar!  Na een gezellig ontvangst en een zeer uitgebreide lunch, zijn we nog even naar een meertje gegaan om mama en zoon lekker te kunnen laten uitrazen! Fam. Koolschijn heel erg bedankt voor de gastvrijheid!
                    

                                             Sam op bezoek

Op 15-03-2014 is Sam, Andante of Shadasa, op bezoek geweest met zijn vrouwtje Marjan. Hij werd eerst niet heel hartelijk ontvangen door zijn mama en zus, gelukkig ontdooiden de dames en hebben we nog een heerlijke wandeling gemaakt! Sam is een superlieve mooie blije kanjer en net zón knuffelaar als zijn mama! :D
                  

 

                                                  De Echo

Op 10-03-2014 zijn we met Yumi naar de dierenliniek "Arts en Dier" gegaan om een echo te laten maken, om zo zeker te weten of ze ook drachtig is. En wat wij al vermoeden, ze is drachtig! De dierenarts telde zowiezo 7 vruchtjes/pupjes. Nu is het afwachten wat er daadwerkelijk aan pupjes uit zal komen!


                                              "Onze Hond"

Op 21-02-2014 is het tijdschrift "Onze Hond" uitgekomen met de Zwitserse Witte Herder rasspecial! Januja staat op de voorpagina van het blad! Het artikel word opgesierd met foto's van Januja, Fai en Ayumi. Ook logé Magnum staat er in met een actiefoto! We zijn zooooooo trots en blij! :D Hieronder een paar foto's die gemaakt zijn tijdens de shoot.

 

      

     

                                             Naar het strand

Op 17-02-2014 moest onze logé Magnum helaas weer vertrekken, met het vliegtuig naar Australië.. Na het verdrietige afscheid van deze kanjer,  met de meiden naar het strand gegaan om lekker uit te waaien. Linkje met alle Strandfoto's.


              

                                                   Dekking

Op 08-02-2014 zijn we vertrokken naar de lover van Yumi, Ny Hviddueholm's Haico, in het Zuiden van Duitsland. Het was nogal een avontuur! De eerste avond hadden we direct autopech en konden we de auto afstaan aan de ADAC die hem naar een garage bracht. Heel vervelend, aangezien het zaterdagavond was... Gelukkig was het baasje van Haico zo lief om ons naar het appartement te brengen en de dagen daarop met Haico naar ons appartement toe te rijden voor de dekking!  Ondanks de pech, is de dekking iig gelukt :D Zelfs 1x romantisch in de sneeuw!
De foto's kun je hier bekijken : dekking

 

                                                 Sneeuwpret

Op 26-01-2014 hadden we zowaar een dagje sneeuw! Uiteraard foto's gemaakt van dit gedenkwaardige moment!
                                        

 

                                                   Aai-hond

Op 31-01-2014 met Fai naar een verzorgingstehuis geweest als aaihond. Ze is enige tijd geleden geslaagd voor de gedragstest tbv het bezoeken van ouderen/dementerende in verzorgingstehuizen. Het is een project van de dierenbescherming Drenthe en heet DierSaam. We waren met nog 3 andere honden en hun baasjes, Het is zo mooi om te zien hoe de mensen van onze viervoeters genoten!

                                           Fotoshoot "Onze Hond"

Op 10-01-2014 hadden we de eer om mee te werken aan een echte fotoshoot voor het blad "Onze Hond" :D  Een professionele fotograaf heeft standfoto's, poseer en kopfoto's van Yumi gemaakt, van Januja en Yumi samen en ook Januja alleen. Vervolgens nog actiefoto's door het water van Fai, Januja, Yumi en logé Magnum. De dames waren allemaal in bad geweest en moesten eerst schoon blijven....niet eenvoudig bij hun favoriete rondcross watertje... Het is gelukt :)  Na het watertje zijn er nog foto's van het schapendrijven gemaakt :D  Het was een hele leuke ervaring en nu wachten tot Maart, wanneer de rasspecial van de Zwitserse Witte Herder geplaatst word! Helaas mag ik nu nog geen foto's plaatsen..dan maar een gewone mooie foto :)

                                                     Bhumi of Shadasa

Op 06-01-2014 kregen we te horen dat Bhumi of Shadasa HDA, EDvrij en Schaltwirbel 0 is! We zijn uiteraard super-blij, ook voor Mareike en Bhumi! 

                                       Witjes Nieuwjaarswandeling 

Op 04-01-2014 met onze Witjes wandelclub gewandeld op de Hoorneboegse heide in Hilversum.  We hadden uiteraard Januja, Fai, Yumi en logé Magnum mee :) Het was extra leuk omdat er ook een aantal nakomelingen van Januja aanwezig waren! Uit het A-nestje waren Demi, Nooka en Bo er en van het B-nestje Nanook en Bandhu :D  Het was weer gezellig! Hier linkjes met foto's : Wandelen 1 en wandelen 2                                     Nieuwjaarswandeling

Op 01-01-2014 hebben we het nieuwe jaar ingeluid met een heerlijke wandeling met onze 3 dames en logé Magnum! Na al dat vuurwerk geknal is het heerlijk om te genieten van de rust in de natuur :-) 

  

                                                          Happy 2014!