OF SHADASA

Zwitserse Witte Herders

                                  NIEUWS 2012

 
                                                        Puppybezoek                                               

Op 23-12-2012 zijn we op bezoek geweest bij Bahdra of Shadasa "Nanook".  Wat een hartelijk en warm ontvangst kregen we van Nanooks baasjes! Na een hele natte leuke wandeling over de heide, hebben we heerlijk opgewarmd binnen. We zijn verwend met heerlijke cupcakjes en lunch. En als klap op de vuurpijl kreeg ik het allereerste schilderij wat gemaakt is door Emjée! Zo superlief! Nanook lijkt wel heel erg op mama Januja, wat een enorme knuffelkont!   Alle foto's van het bezoek kun je hier zien : http://sdrv.ms/SiuPQ6

        

                                   

 

                                             Jonge hondenshow RZWH

Op 09-12-2012 hebben we met Ayumi meegedaan aan de jonge honden show van de RZWH.
Yumi stond in de sterke jeugdklasse samen met 11 andere prachtige teefjes. We hadden geen hoge verwachtingen, want Yumi had een lelijke plek in haar flank waar ze had zitten wroeten en wat daardoor oranje gekleurd was....Heel groot was de verassing dan ook dat mevr. Meiburg Yumi als eerste plaatste! Vervolgens werd ze nog reserve beste teef! Wat waren we blij en verrast! Heel leuk was het ook dat er op deze eerste zeer geslaagde jonge hondendag van de RZWH best veel stokhaartjes aanwezig waren! Hier een mapje met foto's van deze dag : http://sdrv.ms/UQ1M4F

Na de show zijn we nog even gaan uitwaaien op een strandje :-)

                                    Schapendrijven

Op 30-11-2012 is Bahdra of Shadasa (Nanook) mee geweest om te schapendrijven! Zo leuk om te zien dat de aanleg er al echt in zit! We zijn supertrots op Nanook en haar baasjes!Uiteraard zijn Januja en Yumi ook aan het werk geweest :-)  Hier kun je de foto's zien : http://sdrv.ms/QUUSMA

                                                               Showclinic

Op 11-11-2012 mocht ik samen met Roxanne Kort een showclinic geven voor de RZWH. Eerst zou Thorsten ook meedoen, maar helaas was hij verhinderd. Roxanne begon de clinic met veel interessante informatie over de vachtverzorging van de Zwitserse Witte Herder. De deelnemers mochten ook zelf het een en ander uitproberen. Na de pauze gaven we de clinic over het showen van de witjes, met veel tips en trucs voor iedereen. Daarna kon iedereen nog vragen stellen en kregen ze een infomapje, door mij samengesteld. Nu maar hopen dat iedereen het geleerde in de praktijk komt brengen op de clubmatches en shows!

 

                                                                Afscheid

Op 08-11-2012 is het laatste pupje uitgevlogen. Wat een stilte en leegte in huis.... 

Het was zwaar om afscheid te nemen van onze "babies". Het waren 8/9 fantastische weken die we met het 10tal hebben beleefd. Met veel zorg, tijd, aandacht en liefde in deze belangrijke weken hopen we dat ze klaar zijn voor de volgende stap in hun bestaan! We zijn dan ook heel blij en dankbaar dat ons pupjes zulke lieve, leuke en enthousiaste baasjes hebben gekregen! We laten ze dan ook met een gerust hart uitvliegen :-)

Bhumi, Bahdra, Bhajan, Badar, Bandhu, Balamani, Bhadrak, Bahdashi, Bashira en Bohdan we wensen jullie en de nieuwe baasjes heel veel plezier, liefde en geluk met elkaar!

Wat we ook heel leuk vinden is dat de baasjes bijna allemaal actief zijn op Facebook en dat een aantal pupjes zelfs een eigen Facebook hebben! :D

                                                        Puppietest

Op 21-10-2012 hebben we een puppietest laten doen om de karaktertjes van de pupjes vast te stellen en om op deze manier een goede combinatie te maken met de nieuwe baasjes. Meer info hierover kun je lezen in deze nieuwsbrief van de rasvereniging. Uiteraard nemen we eventuele voorkeuren mee en kennen we de hondjes al. Toch geeft zón test wel weer bepaalde nieuwe inzichten :-)

Het was in iedere geval voor iedereen een spannende dag! Gelukkig konden we iedereen blij maken met hun nieuwe pupje :D We hopen dat de nieuwe baasjes en hun pupjes een heerlijk leven tegemoet gaan samen!

We willen hierbij Ank en Greetje enorm bedanken voor hun tijd en inzet om de pupjes te testen en adviezen te geven!

                                                   Puppieknuffelen

Op 23-09-2012 zijn de pupjes weer vollop geknuffeld! Het worden al echte hondjes en ze scharrelen al flink rond! We hebben Yumi maar even in de aanbouw gedaan bij onze hard studerende dochter. Dit gaf Januja in ieder geval wat rust en kon ze zich bekommeren om haar pupjes en het knuffelende bezoek! Wilma, Kees en Myrthe hebben volgens mij flink genoten van al het kleine spul :-) En wij zelf natuurlijk ook!

                                                   Puppieknuffelen

Op 22-09-2012 is het eerste puppieknuffelfestijn geweest! Emjée, Peter en Denise waren de gelukkigen :-) De pupjes zijn vandaag voor het eerst de werpkist uit geweest om heerlijk geknuffeld teworden. Yumi wilde heeel graag bij de pupjes kijken en de ren in, maar dat vond moeder Januja niet goed. De nieuwe puppiebaasje vond Januja prima, alleen haar dochter moet nog even buiten de ren blijven.

            

                                           De namen van de pupjes

Op 09-09-2012 de stamboomnamen van de pupjes eindelijk vastgesteld! De nieuwe baasjes kunnen later zelf natuurlijk een andere roepnaam geven :-) Kijk voor meer over de pupjes bij week 1.

Teefje wit                 : Bahdra -> zachtaardig, gezegend

Teefje Lichtblauw    : Bashira -> brenger van goede tijding/nieuws

Teefje Groen            : Bahdashi -> houd van mensen en sterke wil

Teefje Rood              : Bhumi -> aarde

Teefje Roze              : Balamani -> klein juweeltje

Reutje Zilver             : Bhajan -> aanbidding

Reutje Oranje           : Bohdan -> door God gegeven

Reutje Donkerblauw : Bhadrak -> mooi, fraai

Reutje Goud              : Bandhu -> vriend

Reutje Paars              : Badar -> volle maan

                                              Het B-nestje is geboren!

Op 03-09-2012 is de bevalling onverwachts eerder begonnen. De planning was rond 8 september, maar ja, de natuur laat zich niet plannen! De bevalling begon met pupje nr 1 rond 15.30 en stopte bij pupje nr 10 om 01.35 uur. De bevalling ging vrij soepel en we voelen ons zeer gezegend met 10 prachtige pupjes van Januja en Lux! Een prachtige verdeling ook nog, 5 teefjes en 5 reutjes!  Januja we zijn trots op je! Wil je meer lezen kijk dan bij puppies verwacht en vervolgens geboorte.  Hier is het fotomapje van de bevalling.

                                     Schapendrijven en Waterpret

Op 30-08-2012 hebben we weer foto's gemaakt van het schapendrijven. Januja is nu 53 dagen drachtig en we hebben nog +/- 10 dagen te gaan voordat de pupjes komen! Januja deed het super vandaag met een grote groep schapen! We zijn niet zo lang doorgegaan, al had Januja dat graag gewild! Dit is niet met onze eigen schaapjes, we hebben les bij Dutchfields. Daarna zijn we lekker gaan afkoelen bij Ellertshaar, waar we het rijk voor ons alleen hadden. Januja had nog genoeg fut om stokjes te gaan halen en lekker te zwemmen!

                                                             Jolly

Op 29-08-2012 hebben we het moeilijke besluit moeten nemen om onze lieve poes Jolly in te laten slapen. Jolly had een tumor in haar kaak en door haar hartruisje was het niet te opereren. Ze kon bijna niet meer eten en zichzelf wassen ging ook niet meer. De DA is bij ons thuis gekomen zodat Jolly in haar eigen omgeving, zonder stress kon sterven. Jolly is 17 jaar geworden. Jolly had een sterk en stoer karakter. Ze had de honden helemaal onder de poot! Als Jolly ergens stond, dan durfden de honden er niet langs!  Ook heeft ze Fai geleerd de deur open te doen en tegen de schuifpui te tikken als je naar binnen wil. Dit doen inmiddels dus alle honden. Jolly was ons 2e huisdier en we hebben veel van Jolly genoten. Rust zacht lieve Jolly.....

                                          Drentse Heideschaapjes

Op 26-08-2012 zijn Januja haar 6 Drentse Heideschaapjes opgehaald! De schaapjes moeten nog wel even wennen, dus het is maar goed dat Januja niet zo fanatiek is met haar dikke buik! Ze mocht, samen met Yumi en Fai toekijken hoe de schaapjes naar hun wei gebracht werden...Dat vond ze niet leuk, Januja wilde maar wat graag helpen! De paarden vonden het ook erg interessant wat daar nu in hun weiland liep!

                                                    Echo en pupjes!

Op 07-08-2012 zijn we naar de Dierenkliniek gegaan om een echo te laten maken van Januja's buikje. De DA had het net als vorig jaar, over een karrevracht vol pupjes! Er werden minstens 8 vruchtblaasjes geteld. Wat zijn we blij dat ze kleine witte wondertjes draagt! Januja gedroeg zich wel drachtig, maar het is toch fijn als het bevestigd word!

We hebben een filmpje gemaakt van Januja's bezoek aan de kliniek.

uB9lfYi4xlA

 

                                                        Uitslag DM

Op 02-08-2012 hebben we de Degenerative Myelopatie uitslag van Januja gekregen. Ze is DM vrij!

                                                          Vakantie

Op 18-07-2012 zijn we met z'n allen voor een kleine 2 week op vakantie gegaan naar Oostenrijk. Om precies te zijn naar onze oudtante Gretel van 88 jaar in Wenen. Dallas en ik konden in het vakantiehuisje samen met de honden en Shanelle mocht boven in het huis verblijven. De honden konden lekker los in de tuin spelen en ravotten. Dallas heeft wat klusjes voor tante Gretel opgeknapt en we zijn natuurlijk op pad geweest in de buurlanden, wenen en omgeving. Helaas konden de honden niet vaak los, zoveel herten, hazen, parelhoenen, fazanten waar ze heel graag achteraan wilden jagen...  De vakantie ging natuurlijk weer veel te snel voorbij, wat als voordeel heeft dat het nog maar een dikke week duurt voordat we een echo kunnen laten maken van Januja's buikje! Ze lijkt wel drachtig, haar gedrag is weer heel aanhankelijk en ze is wat slomig. Het enige waar ze van opleefde was het vangen van waterdruppels die shanelle door de lucht gooide! Ook lijken haar tepels dikker! Spannend!

 

                                                     Liefdeskoppel

Op 07-07-2012 en 08-07-2012  heeft Januja Lux wederom ontmoet. Ook dit ging weer voorspoedig! Nu is het afwachten of Januja drachtig is....zoooo spannend!

En heel erg bedankt Wendy en Gerard voor het mogen gebruiken van jullie kanjer en de gezellige avonden! :-)   Voor alle foto's van de dekking klik hier.

                                                      Liefdeskoppel

Op 06-07-2012 hebben we 's ochtends progesteron laten prikken bij Januja. Anderhalf uur later kregen we de uitslag 8.3 en het advies om 's avonds te dekken. 's Avonds zijn we dan vol spanning naar Lux afgereisd. Het klikte meteen tussen Januja en Lux. Lux wilde wel meteen ter zake komen, daar dacht Januja echter anders over. Ze wilde eerst het hof gemaakt worden en wat spelen. Na een minuut of 10 vond ook Januja het wel genoeg en was de koppeling een feit :-)   klik  hier voor foto's van de dekking.

                                                   Op bezoek bij Lux

Op 01-07-2012 zijn we naar de kennel Caely's White Flower geweest om daar de eventuele partner van Januja te bezoeken.  Caely's White Flower Evening Star "Lux" heeft direct ons hart veroverd. Wat een geweldige reu!  Lux is ontzettend mooi, maar ook nog eens zooo leuk! Een echte charmeur en knuffelkont! Het leuke is dat we daar ook direct zijn oma, moeder, zus en zoontje konden ontmoeten. Allemaal prachtig en met hetzelfde fantastische karakter! Als alles goed gaat zal hij de vader van ons B-nestje worden!

                                                      Januja is Jarig!

Op 25-06-2012 is Januja alweer 4 jaar geworden! Haar verjaardagskadootje dit jaar zijn 4 drentse heideschaapjes! Ze zal nog wel even op haar eigen kudde(tje) moeten wachten, ze komen in de loop van de zomer. Eerst moeten ze nog een tijdje bij hun moeder blijven.

       

                                    Puppy-reünie

Op 17-06-2012 hebben we de 1e verjaardag van de 9 pupjes van het A-nestje gevierd! Er waren 8 kinderen (Sam, Kynan, Matzceta, Kaja, Demi, Nooka, Bo en onze eigen Ayumi)  van Januja aanwezig met hun nieuwe familie's om dit heugelijke feit te vieren. Helaas kon Finn er niet bij zijn met zijn baasjes, hun hopen we een andere x graag weer te ontmoeten!   Linkje met alle foto's : reünie

Allereerst werd er bij ons huis verzameld en een kopje koffie gedronken. Al was er voor de koffie weinig aandacht, het was zo geweldig voor iedereen om de "pups" weer te zien! We zijn maar snel afgereist naar het losloopgebied in het veen. Zo geweldig om alle honden zo vrij en energiek rond te zien crossen! En het zijn nog steeds water- en modder liefhebbers!

 

 

 

               

                 

We hebben een klein uurtje gelopen en zijn bij een klein watertje gestopt, zodat de honden in schoon water nog heerlijk konden donderjagen. Ik was zwaar onder de indruk van de zwemcapaciteiten van een aantal! Januja en Yumi waren wel wat jaloers hierop en hebben geprobeerd 1 snelheidsduivel koppie onder te drukken....

Na deze wandeling zijn we naar ons Landje gegaan, waar onze grote hulp Johan en zijn vriendin Winnie de barbeceu hadden opgestookt en alles hebben klaargezet. Heel erg bedankt hiervoor! De honden kregen een kauwstok en een lekkere kalfsrib. Ondertussen werd er flink gespeeld door de honden en konden de baasjes met elkaar ervaringen uitwisselen en smikkelen.
              

Het was heel bijzonder om de pups als jonge honden weer te zien en mee te maken. Ze zijn allemaal prachtig geworden! We zijn met name heel erg trots op de fantastische karakters die ze allemaal hebben! Zo vrij en open met heel veel energie en werklust! We willen de baasjes enorm bedanken voor het feit dat ze de pupjes verder hebben ontwikkeld tot deze geweldige honden!

 

                                                     A-nestje is 1 jaar!

Op 14-06-2012 zijn de 9 pupjes van Januja's eerste nestje 1 jaar geworden! Hieperdepiep Hoeraaa! :-D  Alle baasjes en honden van harte gefeliciteerd! Om te zien hoe ze zijn gegroeid kun je op de persoonlijke pagina's van de pupjes kijken. (puppies-> A-nestje-> de namen )

                                       Schapendrijven en zwemmen

Op 08-06-2012 weer wat foto's gemaakt van het schapendrijven. Het gaat steeds beter, ze kent nu away en combye ( tegen de klok in en met de klok mee om de schapen heen) , ze kan ze van afstand ophalen. Het wachten gaat ook uitstekend. Er zit nu een heel eigenwijs stoer schaap in het groepje, daar moet Januja af en toe flink wat druk op uit oefenen! Na het schapendrijven gaan we altijd naar en prachtige plas om lekker te rennen en te zwemmen.

                                 Worlddogshow 2012

Op 17-05-2012 zijn we naar Oostenrijk afgereisd om deel te nemen aan de Worlddogshow in Salzburg met Januja en Ayumi. Uiteraard hebben we er een mini-vakantietje van gemaakt en hadden een mega luxe appartement (3 slaapkamers met eigen badkamer, whirlpool en gezamelijke kamer, balkon en keuken) gehuurd samen met Roxanne en co van kennel Flashing Jewel.

De dag dat de zwitsere witte herders moesten was op zaterdag de 19e. Het was mega-druk, om bij de parkeerplaats te komen hebben we andehalf uur in de file gestaan. Bij de ring was bijna geen ruimte om de benches neer te zetten, dankzij hulp van een lieve nederlandse deelneemster konden we ons toch zettelen!  Er waren 139 Zwitserse witte herders ingeschreven! Een mega grote groep dus!

Yumi deed mee in de jeugdklasse van 21 deelneemsters. Ze kreeg een Zeer Goed. Dhr Jentgen zei dat ze nog wat uit moest groeien, ze was nog een beetje een baby:-) Roxanne werd met haar teefje Gigi 1 uitmuntend en daarbij jeugdwereldwinster! Echt zo super!

Januja deed het in de open klasse (23 ingeschreven) ook niet onverdienstelijk! Na heel veel en heel hard lopen om het gangenwerk te laten zien werd ze als 4 Uitmuntend geplaatst! We zijn mega-trots op haar!

Januja's fokker Thorsten werd met zijn mooie dame Karuna of Skah Dakota wereldkampioen! Super gefeliciteerd!

                                                       Reunie A-nestje

Op 12-05-2012 is dan de uitnodiging voor de puppy-reünie de deur uit! De datum dat we hopelijk alle knappe pupjes van ons A-nestje weer samen zullen zien is Zondag 17-06-2012. Oooohw wat hebben we er een zin in!!!

             

                           Juan duits kampioen

Op 12-05-2012 is Januja haar prachtige broertje Nando (Juan of Skah Dakota) Duits kampioen geworden en voor de 2e x bundessieger! Ook werd hij 1e in de koppelklasse samen met Karuna of Skah Dakota. Gefeliciteerd Meriam en Thorsten! Januja is heeeel trots op haar knappe broer!                          

                                               Kamperen

Op 08-04-2012, pasen, zijn we gaan kamperen bij de pony's! Het was Yumi's eerste kampeerervaring en ze vond het, net als Januja en Fai een groot succes! De dames mochten bij ons in de caravan slapen...wat heel gezellig was, maar niet echt voor een goede nachtrust zorgde... Kamperen is iig ook met 3 honden goed te doen!

  

 

    

 

                                                  BIS Clubmatch ZWHVN

Op 01-04-2012 hebben we meegedaan met Januja en Ayumi aan de clubmatch. De show werd buiten gehouden. Januja deed mee in de open klasse en Yumi kon net meedoen in de jeugdklasse met haar 9,5 maand. Het leek ons een mooie gelegenheid om met Yumi te oefenen in deze klasse. Groot was de vreugde dan ook dat Yumi 1e geplaatst werd met een uitmuntend! Januja werd 2e uitmuntend in haar groep! Doordat Yumi 1e was, mocht ze meedoen voor beste teef. Ze mag dan tegen de dames die in hun groep 1e zijn geworden. Heel groot was de verassing dat ze door Dhr J.Ebels tot beste teef gekozen werd! Wat een eer! Daarna waren we nog niet klaar en ging dhr J.Ebels de beste hond van de dag kiezen. Dit ging tussen de knappe kampioensreu King Obelix v/d Timberhoeve en onze kleine meid. Ik schrok gewoon toen ik hoorde dat Ayumi of Shadasa gekozen werd! Beste van het ras op de clubmatch 2012...onze kleine meid van 9,5 maand...dit gaat alle dromen te boven! Hierbij wil ik dan ook dhr J.Ebels en mevr. A.M Beenen-Sluyters heel erg bedanken voor deze geweldige ervaring! We zullen nog wel een heel aardig tijdje op een roze wolk blijven zweven! :-D  Ik heb 2 fotolinkjes : CM-1 en CM-2

                

              

                                                Witte herder wandeling

Op 25-03-2012 zijn we weer gezellig aan de wandel geweest met de witte herder wandelclub :-) Dit keer was het een mega-wandeling in Havelte. Wij hebben alleen de ochtend mee gewandeld, anders is het wel wat te veel voor Yumi. Het was prachtig weer en de omgeving was ook weer heel mooi! Yumi had ook een grappig zwart klein vriendje, hij was helemaal dol op onze dames!

           

           

             

                                        Martini Dogshow

Op 03-03-2012 heeft Ayumi of Shadasa meegedaan aan de Martini Dogshow in Groningen. Yumi kon nog net in de puppyklasse meedoen met haar dikke 8 maanden. Het geen heel goed! Yumi gedroeg zich in de ring heel keurig en werd 1e van de puppymeisjes. Vervolgens mocht ze meedoen voor beste pupje. Ze won van de knappe Gringo der Weisse Stern en werd Beste Pup!  Vervolgens mochten we 's middags nog meedoen in de erering voor beste pup van de show. Hier werd Yumi geslecteerd bij de eerste 7 ( van meer als 20 pups). ! We zijn zo trots op haar:-))  Fotos : Martini-dogshow                         

           

                                                    Puppy bezoek

Op 26-02-2012 hebben we gezellig bezoek gehad van Aarushi of Shadasa "Demi" en haar baasjes. Na een kopje koffie hebben we heerlijk gewandeld en zijn vervolgens naar de paarden gegaan. Daar zijn de kinderen lekker met de pony's bezig geweest en hebben de honden nog heerlijk kunnen spelen. We hadden echt geluk met het weer, wat een zalig zonnetje! Demi is ondertussen al een prachtige en slimme jongedame geworden, met enorm veel energie! Ze was altijd al een onvermoeibaar pupje :-)  Hier een linkje met de fotos : bezoek Demi       

           

                                         Body Awareness

Op 19-02-2012 heb ik met Yumi een workshop Body Awareness gedaan bij hondenschool J.A.R.dogsports. Op deze workshop kregen we allerlei oefeningen te doen die een uitdaging zijn om bewust het hele lichaam te leren gebruiken. Natuurlijk was dit niet alleen een lichamelijke uitdaging, maar ook geestelijk. Het vergt best wat denkwerk om zijwaarts te bewegen of met de achterpoten rond te gaan, terwijl je voorpoten ergens op staan. Yumi (en ik) vonden het heel erg leuk om te doen! Knappe Yumi!

            

             

                                        Clicker workshop

Op 11-02-2012 ben ik met Yumi naar een clicker workshop geweest. Dit was erg leuk en leerzaam. Heel handig om op het juiste moment het goede gedrag te kunnen catchen.

                                    Witte herder wandeling

Op 29-01-2012 zijn we met onze dames gaan wandelen in Dwingeloo met de Zwitserse Witte Herder Wandelvereniging.  Het was erg leuk en Januja, Fai en Yumi genoten met volle teugen! Hier een linkje met foto's : wandeling

     

                                            Pupjes

Op 06-01-2011 nieuws van bevriende kennel Flashing Jewel  ze verwachten een nestje van Kyna en Cortez.  Kyna en Cortez hebben beidde prachtige en bijzondere bloedlijnen en super karakters.

                                Nieuwjaarswandeling

Op 01-01-2012 hebben we een heerlijke wandeling gemaakt met de honden. Even tot rust komen na al het geknal :-)  We hebben een natuurgebied bezocht, waar de hondjes wel even vast moesten vanwege de prachtige runderen die daar gewoon op het pad liepen! Gelukkig was er ook een losloopgebied!