OF SHADASA

Zwitserse Witte Herders

                                  Nieuws 2010
 
                           Januja's broertje Nederlands Kampioen

 Op 11 december 2010 is Januja's broertje Snowy ( Josh of Skah Dakota ) op de kerstshow in Wijchen Nederlands Kampioen geworden!  Baasjes gefeliciteerd!

                                                 Canicross Hilversum

Op 4 december 2010 heeft Januja meegedaan aan de Canicross in Hilversum. De weersomstandigheden waren bar, het sneeuwde flink. Ondanks dat hebben Dallas en Januja zich er flink doorheen geslagen! Het overgrote deel van de deelnemers heeft de route verkeerd gelopen, doordat het lintje door de sneeuw niet goed werd gezien. Zo ook Dallas en Januja... De gelopen tijden werden gewoon gehanteerd en zo kwamen Dallas en Januja nog op een 4e plaats terecht. We hebben zelf geen foto's gemaakt, helaas vergeten de baterij in het fototoestel te doen....

                                   

                                                      Januja is tante

Op 30 november 2010 heeft Januja's zusje Jumaana of Skah dakota (Ishata) geboorte gegeven aan 2 knappe en flinke reutjes! Januja en wij zijn heel trots op Ishata en haar eerste pups! Roxanne gefeliciteerd met je eerste Flashing Jewel nestje!

                                Kennelnaam "of Shadasa"

Op 30 november 2010 hebben we van de Raad van Beheer bericht gekregen dat onze aanvraag voor de kennelnaam "of Shadasa" is goedgekeurd!!!! 

                                                      Agility examen

Op 29 november 2010 hebben we het agility beginners-2 examen gehaalt! Het was nog even de vraag of het wel door zou gaan, de voorspellingen waren nogal somber, sneeuw.. Gelukkig was het alleen maar koud! Het ging echt super! Januja ging als een tielerier over de hindernissen! Helaas geen foto's, maar er is een filmpje op komst!

                                                        Winner 2010

Op 28 november 2010 zijn we met Januja naar de Winner show in Amsterdam gegaan. Er was een flinke groep Zwitserse Witte Herders, 45 in totaal. Januja deed mee in de open klasse, waar ze de jongste deelneemster was. Het ging heel goed en Januja werd, ondanks dat ze uit haar vacht was, 1 uitmuntend geplaatst! 

 

De andere Skah Dakota's deden het ook goed, Hanan 3U in de kampioensklasse reuen, Ghuna 2U in de kampioensklasse teven. Karuna of Skah Dakota heeft de titels binnen gehaald : Jeugdwinster, Winster en BOB!!!   Bij de reuen heeft Cortez vom Eis, van Roxanne Kort, de titel Jeugdwinner en Winner gehaald!  

Januja heeft ook voor het eerst in de erering gelopen, we deden mee met de fokkerijgroep, samen met Hanan, Ghuna en Karuna! Best spannend, ongeoefend en dan nog al die mensen langs de kant! Ik dacht het is even een rondje lopen en dan klaar, maar de Skah Dakota groep werd geselecteerd! En of dat al niet genoeg was, werden we 2e geplaatst!  

                                                       Opa Nando                     

Op 27 november 2010 is Januja en Fai's opa overleden.  Nando Dakota van Hiemrod is 14 jaar geworden. Nando stond aan het begin van de fantastische Skah Dakota honden. We wensen Cynthia en Thorsten veel sterkte met het gemis van hun kanjer. 

                                    

                                               Inventarisatie ZWHVN

Op  21 november 2010 is Januja "voorlopig goedgekeurd" voor fokdoeleinden bij de Zwitserse Witte Herder Vereniging Nederland!!!  We zijn superblij! De keurmeesters waren mevr. Boonemmer en mevr. Viegen-Rapange. Voor de gedragstest was er gedragskeurmeester mevr. G.Kanis. Ook Januja's broertje Josh (Snowy) of Skah Dakota  is "voorlopig goedgekeurd" en mag nu dekken!

                                                             Dalton

Op 12 november 2010 hebben we Dalton thuis, omringt door haar vrienden,in laten slapen. Dalton is ruim 14 jaar geworden. Dalton was onze eerste hond, onze eerste baby... Ze had een sterk karakter, stoer, altijd vrolijk, slim, grappig, waaks en speels. Helaas wilde haar lichaam niet meer en was er in Dalton's ogen de laatste 2 dagen ook geen plezier meer te zien. Het is erg zwaar om je maatje te laten gaan en het gemis is ook heel erg groot...... Rust zacht lieve Dalton, je blijft altijd in ons hart...

 

                                     Canicross Bovenkarspel 2010

Op 31 Oktober 2010 heeft Januja voor het eerst meegedaan aan een canicross wedstrijd. Het was de Canicross wedstrijd in Bovenkarspel, waar Fai vorig jaar aan heeft mogen meedoen! Januja deed het heel goed, ze kon best al fanatiek voorop lopen en trekken! Dallas had helaas wat last van zijn kuit, maar zijn toch nog als 7e geindigd!  Januja vond het heel leuk om te doen en ze wil nog veel vaker meedoen! Na het hardlopen mochten Fai en Januja lekker in het water spelen.

                                                   Ishata is drachtig

Op 22 Oktober 2010 heeft Januja's zusje Ishata (Jumaana of Skah Dakota) een echo gehad en daaruit blijkt dat ze drachtig is! De vader van de pups is de prachtige reu Elite Fire Onyx des Gardiens du Pacte. Wij zijn erg benieuwd naar de neefjes en nichtjes van Januja! Hier een linkje naar Flashing Jewel .

                                       De Ysselshow in Zwolle 2010

 Op 9 Oktober 2010 zijn we met Januja naar de Ysselshow in Zwolle geweest. De 22 Zwitserse Witte herders waren als laatste aan de beurt. Januja kreeg in de Open Klasse een 2 uitmuntend, achter de mooie Indian Rose van CNS. Bob werd vandaag de jeugdhond Karuna of Skah Dakota!  Het was een gezellige dag, die erg lang duurde. Er waren problemen ontstaan met de keurrapportjes. Ze gebruikten voor het eerst laptops en met het opslaan oid was er iets mis gegaan, waardoor de helft van de keurrapporten van onze groep er niet waren... Hopelijk worden ze opgestuurd, want ik ben erg benieuwd naar het rapportje!  Aan het eind hebben Fai, Januja, Kyna des Gardiens du Pacte en Cortez vom Eis nog lekker gespeeld op de uitlaatplaats. Fotolinkje

                                 ZWHVN Kampioensclubmatch 2010

Op 19 september 2010 heeft Januja meegedaan aan de Kampioens-clubmatch van de Zwitserse witte herder vereniging in Houten. Er waren in totaal wel 71 deelnemers, wat het erg gezellig maakte. Januja deed voor het eerst mee in de open klasse, wat ze erg goed deed. Januja werd geplaatst met een 3 uitmuntend in een sterke groep van 9 dames! Zie Showuitslagen .Voor meer foto's van deze dag klik op Kampioensclubmatch.        

                                                         Kennelnaam

Op 2 september 2010 is de Raad van Beheer langs geweest om een kijkje te nemen ivm onze aanvraag voor een kennelnaam. Uiteraard was alles in orde, we zullen in huiselijke kring de toekomstige pupjes gaan krijgen. De planning is om in de zomer van 2011 van Januja pupjes te hebben. Hopelijk is de kennelnaam voor die tijd rond!

                                                      Januja is tante!

Op 3 september 2010 is Januja tante geworden! In de kennel P'tits Loups d'Amour heeft Chérie Perly vom Sutemer Grund 10 pupjes gekregen van Januja's broertje Juan of Skah Dakota. We zijn benieuwd hoe ze uitgroeien!

                                                     Banner gemaakt

Op 31 augustus 2010 heeft Sabrina een banner gemaakt voor de kennel Swiss WhiteShepherd van Srdjan Kokotovic in Servië.

                                                     Spelen met Juan

Op 18 augustus 2010 kwamen we Januja's broertje Nando (Juan of Skah Dakota) tegen. Hij was met de familie aan het fietsen. Januja, Fai en Nando hebben nog even leuk gespeeld!

                                                        Vakantie 2010

Op 9 augustus 2010 was onze vakantie helaas weer afgelopen. We hebben met de honden primitief op Ons Landje gebivakkeerd. Het was heerlijk, Januja, Fai en Dalton hebben zich prima vermaakt. Lekker de hele dag buiten, veel wandelen en fietsen, achter de paarden aan rennen, muizen vangen etc.

                                                          Hot, hot hot

Op 27 juni 2010 was het een hele hete dag, de hele week zijn de temperaturen al buitengewoon hoog...pufff   Tijd om lekker af te koelen bij onze favoriete waterplas, waar ook honden mogen komen. Januja deed nog heel stoer, door met een enorme sprong over 2 kano's heen te springen! 

                                                       Agility examen

Op 21 juni 2010 heeft Januja met zeer goed resultaat haar agility beginners-A diploma gehaald! Ze deed de hindernissen echt super goed!  Ook hebben we een onderlinge wedstrijd gedaan, in 30seconden zo vaak mogelijk over en door de hindernissen in het parcours. Januja was razendsnel (ik helaas nog niet zo....) en in de groep van de grote honden (8)  werden we 2e
                             

                                           Outdoorshow Uden 2010

Op 19 juni 2010 heeft Januja meegedaan aan de 2jaarlijkse Outdoorshow in Uden. We zouden eerst niet gaan ivm mijn rugproblemen, maar gelukkig toch gegaan. Het was een reuze leuke show, het weer was redelijk en we zaten gezellig met de baasjes van Snowy (Josh of Skah Dakota) onder een partytent. Er waren veel Witjes ingeschreven, 26 stuks, en deze waren verdeeld over zón beetje alle klasses. De witten werden precies gekeurd onder de wedstrijd Nederland-Japan...helaas voor Dallas, die nu heen en weer mocht rennen van de ring naar de wedstrijd.  Januja zag er super uit en deed het goed en werd 1 uitmuntend geplaatst!  Haar knappe broertje Snowy ( Josh of Skah Dakota) werd beste reu en vervolgens nog BOB! (voorgebracht door Roxanne Kort) Na afloop van het showgebeuren hebben Januja, Snowy, zus Ishata (Jumaana of Skah Dakota) , Kyna (Eagle Kyna des Gardiens du Pacte) en Cortez vom Eis heerlijk met elkaar gespeeld!  Hier staan alle foto's van Outdoorshow Uden.

                                         Pinkstershow Arnhem 2010

Op 22 mei 2010 heeft Januja meegedaan aan de Pinkstershow in Arnhem. Eindelijk mochten de Zwitserse Witte Herders een keer vroeg beginnen! Dat was echt heel prettig, Januja was nog lekker attent en fit en werd 1 uitmuntend geplaatst!     Verder was het ook een gezellige boel;  Fai en Shanelle waren mee, Januja's broertje Josh of Skah Dakota (res.beste reu)  was er, Hanan of Skah Dakota (hij werd beste reu) en Ghuna of Skah Dakota (res.beste teef), een prachtig pupje van Hanan was mee  en ook Roxanne Kort was er met haar 2 prachige pups. Het was prachtig weer en bij de Rijnhal kun je lekker naar buiten, waar ik flink wat foto's heb gemaakt aan de waterkant. Fai moest natuurlijk weer ontsnappen en het water inspringen.....   Daarna zijn we nog de stad ingegaan en hebben we lekker Indiaas gegeten. Fai en Januja mochten natuurlijk mee! 

 

                                                          Dagje zee

Op 13 mei 2010 zijn we een dagje naar zee geweest met Januja, Fai en Dalton. Het was heerlijk aan het strand, ondanks dat het best wel koud was! Shanelle ging dapper met de blote benen met Fai en Januja het water in! Dalton bleef met haar 15 jaar liever op het strand.   Fotolinkje:Dagjezee       

                                                        

                                        Juan VDH Europasieger  2010

Op 10 mei 2010 wint Januja's broertje Juan of Skah Dakota (Nando) in Dortmund de titel VDH Europasieger 2010 en wordt hij op de Internationale Show Best of Breed. Op de Nationale Show wint hij 1U en wordt hij ook nog res. beste reu. Hanan of Skah Dakota wint de openklasse op de Internationale Show van Dortmund en is hiermee Duits Kampioen!

                                               ZWHVN Clubmatch 2010

Op 2 mei 2010 heeft Januja meegedaan aan de clubmatch van de Zwitserse Witte Herder Vereniging. Het was erg gezellig, Fai was mee, Januja's zusje Jumaana of Skah Dakota (Ishata) was er, Eagle Kyna des Gardiens du Pacte en baby C.  Kyna heeft vandaag haar showdebuut gemaakt en met succes! Ze werd beste baby!   Januja zat in de tussenklasse, we moesten erg lang wachten. Dit was de eerste keer voor de keurmeester en ze nam de tijd voor de dames. Januja had er al geen zin meer in, maar was wel superbraaf. De keurmeester zei zelfs nog dat Januja net een standbeeld was en dat we niet zouden mistaan in Amsterdam, als levend standbeeld!  Januja was nogal gefocust op haar snoepje en raakte bijna in trance. Maar we werden 1 uitmuntend geplaatst! Kijk voor het rapportje bij : showuitslagen  En hier voor veel fotos van de ZWHVN clubmatch.

 

                                                      Agility training

Op 27 april 2010 heeft Januja haar derde les gehad in behendigheid. Helaas voor Fai, is Januja niet meer loops. Best sneu ook voor Fai, want ze had er erg veel plezier in.... Januja vind het ook leuk, maar is wat sneller afgeleid als Fai.  Er liggen nl erg veel konijnekeutels en geitekeutels op het veld! Van Januja's eerste lessen zijn nog wat foto's gemaakt :   Agility

                                                         Waterpret

Op 25 April 2010 was het erg mooi en warm weer, de ideale dag om eens even lekker af te koelen bij het water. Iedereen was van de partij, waterrat Fai, Dalton met haar vijftien jaar en Januja natuurlijk! Januja heeft een favoriet waterspelletje, Shanelle moet dan water in de lucht gooien en Januja gaat daar dan erg enthousiast achteraan vangen!                        Hier het fotolinkje met alle foto's :  Waterpret 

                                             Paasshow Leeuwarden

Op 5 April 2010 heeft Januja meegedaan aan de Paasshow in Leeuwarden. Fai was ook mee voor de support. Er waren aardig wat Witjes ingeschreven, 28 stuks. We waren erg laat aan de beurt omdat er door een zieke keurmeester, andere hondjes nu ook door onze keurmeester gekeurd moesten worden. Januja deed voor het eerst mee in de tussenklasse, ze deed het keurig, ondanks dat ze er niet zoveel puf meer in had, en werd 2U geplaatst. Broertje Juan of Skah Dakota kreeg in de tussenklasse reuen ook een  2U.  Kijk voor het rapportje bij showuitslagen.

 

                                        Op bezoek bij Ishata en Kyna

Op 4 April 2010 is Januja op bezoek geweest bij haar zusje Ishata (Jumaana of Skah Dakota) en Eagle Kyna des Gardiens du Pacte. Het was geweldig hoe de 3 dames achter elkaar aan het aanrennen waren, lekker door een enorme modderplas heen! Januja was veranderd in een sproetenhondje! Gelukkig ging Roxanne haar daarna wassen voor de Paasshow in Leeuwarden en werd Januja weer een prachtige witte dame. Ik heb enorm veel foto's gemaakt en die staan in dit fotolinkje: Januja op bezoek bij Ishata en Kyna

 

 

                                                      Agility training

Op 23 maart 2010 is de agility training, waar ik Januja voor heb opgegeven gestart. Helaas moet Januja de eerste paar lessen overslaan, want ze is loops..... Wat een pech! Gelukkig is er een invalster en is Fai meegeweest naar de eerste les! Het was heel erg leuk! Fai laat zich igg niet gek maken door alle hyperactieve hondjes daar. Fai gaat gewoon lekker liggen tot ze aan de beurt is...

                              Januja speelt met Juan

Op 7 Maart 2010 kwamen we Januja's broertje Juan of Skah Dakota (Nando) tegen op de Es. Januja en Nando hebben daar erg leuk met elkaar gespeeld! Nando zag er prachtig en schoon uit, spierwit!  Hij was 6 maart naar de Martini Dogshow in Groningen geweest, waar hij 1U behaalde.  Januja is al een tijdje niet in bad geweest, dat verschil zie je wel.....      Fotolinkje: Januja en Juan  spelen       

 

                                               Januja en Fai op jacht

Op 15 februari 2010 zijn Januja en Fai op jacht geweest naar konijnen, gelukkig zonder resultaat..... Wel hadden ze veel plezier en heb ik foto's kunnen maken! Januja heeft een behoorlijk goed ontwikkeld jachtinstinct!  Fotolinkje: Januja en Fai op Jacht

 

                                                           ED Uitslag

Op 03 februari 2010 kwam dan eindelijk de ED uitslag van Januja binnen! Januja is ED-Vrij!

                                                    Nando is dekreu

Op 24 januari 2010 is Januja's prachtige broertje Juan of Skah Dakota naar de IV geweest en daar goedgekeurd als dekreu! Klik op de foto voor zijn site!

 

                                       HD uitslag

Op 21 januari 2010 is Januja's beoordeling van het heupdysplasie onderzoek binnengekomen! Ze heeft HD A met een botafwijking van 0 en een norberg waarde van 33. Super dus!

                                       Winterpret

Eindelijk is er weer eens flink sneeuw gevallen! Het is prachtig in het bos en bij onze paarden. Januja en Fai genieten ook van het winterse weer. Januja is helemaal blij met alle sporen van de reeën, hazen en muizen en doet verwoede pogingen om deze op te sporen.  Het levert natuurlijk allemaal mooie foto's op, want wat is er nou mooier dan een "witte" hond in de sneeuw!  Kijk hier voor alle Sneeuwpret  !                                  

 

                                            HD en ED foto's gemaakt

Op 28 december 2009 hebben we HD en ED foto's laten maken in het dierenziekenhuis te Drachten. Juan-Nando en Hasina waren daar ook.  Het ging allemaal goed, Januja liet zich rustig een prikje geven in haar voorpoot en ging slapen. Nu is het wachten op de officiele uitslag van de Raad van Beheer. 

                                    Nando Jeugdkampioen

Op 21 december 2009 op de Kerstshow in Wijchen is broertje Juan-Nando of Skah Dakota Nederlands Jeugdkampioen geworden! Dit is dan het derde nestgenootje van Januja welke deze titel heeft behaald! Josh-Snowy en Jumaana-Ishata gingen hem voor.

                                 Winner Amsterdam

Op 29 november 2009 heeft Januja meegedaan aan de Winner in Amsterdam. Haar 2 broertjes, Josh-Snowy en Juan-Nando, en zusje Jumaana-Ishata of Skah Dakota waren ook aanwezig!  Ook halfbroertje Hanan en halfzusje Hasina waren er. Een heel gezellig Skah Dakota clubje dus!  Het was een fantastische dag!  Januja behaalde 3U in de jeugdklasse! Haar zusje Ishata haalde de titel Jeugdwinster binnen! Later ook nog de titel Winster en BOB!! Broertje Snowy werd Jeugdwinner en reserve Winner. Hij is nu tevens Nederlands Jeugdkampioen. Nando behaalde 2U in de jeugdklasse.  Januja komt toch echt uit een super familie! Meer info bij de showuitslagen.

Wij zullen eerst stoppen met fanatiek shows lopen. Januja vind het niet echt heel erg leuk meer en we geven haar even de tijd om wat uit te groeien. Ondertussen zullen we de HD en ED foto's laten maken en rondkijken naar een geschikte partner voor Januja! Verder blijven we natuurlijk Januja's broertjes en zusje supporten en andere leuke dingen met Januja doen!

            

                          Witte herder wandeling Havelte

Op 15 november 2009 hebben Januja en Fai voor het eerst meegewandeld met een wandeltocht van de Zwitsers Witte Herder vrienden Noord Nederland.  We vonden het allemaal erg leuk!  De omgeving en de route waren prachtig. Fai rende door alle plassen, sloten en meren heen, af en toe in Januja happend! Januja vermaakte zich ook uitstekend en genoot van alle Witte vriendjes. De volgende wandeling is 13 december in het Dwingelerveld. We hopen hier dan ook weer bij te zijn!

                               Canicross Bovenkarspel

Op 2 november 2009 is Januja meegeweest naar de internationale Canicross wedstrijd in Bovenkarspel. Niet om zelf mee te doen, maar om Dallas en haar vriendin Fai aan te moedigen! Januja vond het erg interessant en spannend. Er waren wel over de 100 enthousiaste honden met hun fanatieke baasjes en een mooi gebied om nieuwe geurtjes op te snuiven. Januja had graag zelf ook meegedaan! Nu mocht ze Fai helpen het parcours te verkennen. Fai en Dallas hebben het erg goed gedaan voor hun eerste wedstrijd, ze werden 9e in hun klasse (5100 meter) en hun persoonlijk record is verbeterd! De volgende x wil Januja ook meedoen! Hier een linkje met de foto's: Canicross Bovenkarspel