OF SHADASA

Zwitserse Witte Herders

 

                                        Geboorte

De pupjes zijn geboren! Ze zijn wel iets eerder gekomen als gepland. De uitgerekende datum was 8 september, maar de natuur laat zich niet voorspellen en de 10 prachtige pupjes zijn 3 september ter wereld gekomen. Hier een linkje met de bevallingsfoto's.

Het aantal reutjes en teefjes is prachtig verdeeld, 5 teefjes en 5 reutjes! Januja we zijn weer megatrots op je!

    

We hadden er niet echt al op gerekend, Dallas was het huis aan het verven aan de buitenkant en ik was aan het werk.  Op een gegeven moment hoorde Dallas gepiep in huis, waarvan hij dacht dat het Yumi was die naar buiten wilde. Hij ging toch maar even kijken en daar trof hij een pupje onder de salontafel aan!  Snel lakens ed in de werpkist gelegd samen met Shanelle en mij gebeld. Gelukkig kon ik ook direct weg en zo snel als ik kon naar huis gereden. Shanelle heeft alles gefilmt en er zijn foto's gemaakt. 

15.30 : teefje zonder bandje    388 gram

16.24 : reutje zilver                  422 gram

16.32 : reutje oranje                 368 gram

17.28 : reutje donkerblauw      400 gram

18.40 : teefje lichtblauw           388 gram

19.40 : teefje groen                  409 gram

21.15 : reutje goud                   406 gram

21.39 : teefje rood                     381 gram

23.00 : teefje roze                     258 gram

01.35 : reutje paars                   361 gram

De bevalling ging eigenlijk weer voorspoedig. Januja weet precies wat ze moet doen! Er was 1 klein pupje bij die wat moeilijk op gang kwam, teefje roze. Ze had slijm in haar bekje, wat ik er met de mond heb uitgezogen, en leek wat zwak en wilde de tepel niet pakken. Met enige moeite lukte dat en nadat ze wat had gedronken ging het al een stuk beter!

Januja had het natuurlijk best zwaar. Tussendoor kreeg ze van mij allerlei energiegevende hapjes en drankjes. Wat er prima in ging! Ik dacht dat er na pupje 10 nog wel wat zou komen, maar na dik 3 uur nog niets. De DA gebeld en ze gaf aan dat als de teef verder niet onrustig is, we gewoon tot de ochtend konden afwachten. Na dit telefoontje floepte er nog een placenta uit. "s ochtends de DA wederom gebeld om toch te komen kijken, we vonden haar buik nog zo bol en ik voelde ook nog wat verdikking. De DA kon niet zeggen of er nog wat in zit, hij heeft een Oxytocine en Calcitat spuit gegeven en ook antibiotica. Januja had de vorige x een baarmoederontsteking en dat willen we niet graag weer! Dallas is op pad gegaan om probiotica voor Januja en de pupjes te kopen. Dit is echt heel goed om de darmflora in evenwicht te houden, wat met antibiotica wel nodig is. Verder maken moeder en de pupjes het goed!