OF SHADASA

Zwitserse Witte Herders

 

dracht  geboorte  week1  week2  week3  week4  week5 week6  week7  week8  afscheid

                                                           Week 2

De 2e week uit het leven van de pupjes

We doen alle foto's en filmpjes van de 2e week in een online mapje:
Week 2
De pupjes zijn nu 2 weken oud en groeien goed door!  De 2e week is voorbij gevlogen en de pupjes hebben zich weer flink ontwikkeld! Hun eerste stapjes zijn zo leuk om te zien! Ze willen heel graag, maar hun pootjes zijn nog niet sterk genoeg, dus vallen ze na een paar wankele pogingen weer om. Ook de oogjes zijn langzaam maar zeker aan het open gaan. Verder hebben ze een onbekommerd leventje van slapen en eten. Ze groeien maar door en we hebben de lintjes dan ook al diverse malen vervangen.
De pupjes hebben bijzondere manieren van slapen...ze liggen al als echte Witjes op hun rug, hangen in rare bochten en liggen graag op het hout van de werpkist, dat is natuurlijk lekker koel!


Charumati zorgt goed voor haar kroost en de andere dames mogen nog niet bij de pupjes, al willen deze dat wel heel graag! Chaumati krijgt nog steeds een aangepast "dieet" , ze heeft geen zin in haar verse vlees en doet zich tegoed aan brokjes van Acana. Ook krijgt ze nog steeds puppymouse, geitenmelk en haar favoriet licht gebakken ei met ricotta. Ze neemt al wat vaker wat afstand van de pupjes en gaat dan ook wel op andere plekken in huis liggen.

De pupjes mochten af en toe ook de ruimte naast de werpkist verkennen, wat ze heel leuk vinden! Voor mama is het daar ook wel prettig om de pupjes melk te geven, wat ze al zittend doet :)

Verder hebben we nog de namen bedacht voor de pupjes, deze moeten binnen 10 dagen doorgegeven worden aan de Raad van Beheer. als de chipper van de Raad van Beheer komt, meestal als de pupjes 6 weken zijn, worden de namen aan de pupjes gekoppeld.
De reutjes:
Fedor - Geschenk van God
Fyodor - Geschenk van God

De teefjes:
Fayumi - Fee van de zee
Feyuni - Vertrouwen dat je wensen uit komen
Fayleigh - Fee van de weilanden