OF SHADASA

Zwitserse Witte Herders

 

dracht  geboorte  week1  week2  week3  week4  week5 week6  week7  week8  afscheid

                                                         Week 1

De eerste week uit het leven van de pupjes.

We doen alle foto's van de 1e week in een online mapje, alle foto's staan er inmiddels in :
Week 1


De tijd gaat zo snel voorbij, nu ik dit schrijf zitten we al weer in week 2! Er waren ook wat problemen met de website, waardoor het ook niet eerder lukte. Gelukkig zit de eerste week met dit geweldige 5-tal nog vers in mijn geheugen ;)
Charumati zorgt weer voorbeeldig voor haar pupjes en was de eerste dagen niet bij haar kroost weg te krijgen! In de loop van de week is Charumati vaker uit de ren geweest, waar ze zelf gewoon uit-en inspringt...de schuifpui staat open en ze kan wanneer ze maar wil naar haar privé toilet. Ik vind het naar buiten gaan,waar ook vreemde honden komen, toch net wat te riskant met virussen en bacteriën.
Charumati is heel betrokken bij haar pups, de andere dames mogen er absoluut niet bij komen! Die zijn natuurlijk heel erg nieuwsgierig en steken met regelmaat hun koppies over het hek.We slapen om en om op de bank om de boel goed in de gaten te kunnen houden. Diegene die moet werken, mag in bed. We hebben onze dagen gelukkig op elkaar kunnen afstemmen zodat er altijd iemand thuis is om te genieten van het 5-tal!

Wat betreft eten, is het net als de vorige keer...Ik loop af en aan met kippenbouillon, geitenmelk, gekookte kip, puppymousse, Hills A/D, licht geroerbakken ei met huttenkäse en later at ze ook brokjes (van Acana)... Normaliter eet ze vers vlees, hier heeft ze helemaal geen zin in...en haar werpkist uitgaan om te eten is al helemaal geen optie! Gelukkig was ik hier op voorbereid en hadden we al een hele voorraad "ander"eten in huis gehaald!
De pupjes doen het ook uitstekend! Ze groeien als kool en eten dan ook goed van mama haar slagroom! Het pigment is al prachtig doorgekomen en ze zijn natuurlijk superschattig. Ik heb in de hoeken va de werpkist maar een knuffel gestopt, de pupjes houden van hangen en kruipen dan precies in zo'n hoekje. Echt ongelooflijk in wat voor posities ze slapen, ze hangen op de vreemdst mogelijke manieren aan de stangen... Vanwege de warmte heb ik regelmatig een laken over het vetbed heengelegd, dat voelt net even wat koeler aan denk ik. Ook de warmtelamp is eigenlijk alleen de eerste dag/nacht aan geweest. Verder zijn de bandjes al vervangen, die groeien natuurlijk niet mee :) De toekomstige pupbaasjes worden ondertussen goed op de hoogte gehouden via de groeps-chat van facebook :)