OF SHADASA

Zwitserse Witte Herders

   dracht  geboorte  week1  week2  week3  week4  week5 week6  week7  week8  afscheid

F-nestje of Shadasa 2018

 

Charumati of Shadasa

"Charumati"
09-04-2014

HD-A, ED-VRIJ, MDR1 +/+, DM N/DM, MH-VRIJ, RUG-VRIJ
60 CM
Volledig schaargebit
Karakter: Vriendelijk, knuffelkont, vrolijk, actief, gevoelig, baasgericht


stamboom

 

Hatsu van Suthwalda"Xavi"
30-09-2015
HD-A, ED-VRIJ, MDR1 +/+, DM N/N
 64 CM
Volledig schaargebit
Karakter: Vriendelijk, stabiel,  kalm,vrolijk,sociaal


stamboom

 

Charumati is gedekt door de lieve en knappe Hatsu van Suthwalda "Xavi". Als alles goed verloopt dan zullen er omstreeks 30 juni pupjes geboren worden. Na 8 weken mogen ze daarna mee met hun nieuwe baasjes, wat omstreeks 25 augustus zal zijn. Foto's van de dekking HIER! :D

                  
Wat hebben we weer een geweldige reu voor Charumati haar 2e nestje uitgekozen! Xavi woont nabij Apeldoorn, dus voor ons dit x niet zo ver reizen. Ik heb Xavi voor de 1e x op de fokgeschiktheidskeuring gezien, waar ik de foto's van de gekeurde honden maakte, en wat was ik onder de indruk van zijn karakter! Wat een sociale, lieve, rustige en stabiele reu! Totaal niet onder de indruk van de keurmeesters die over hem heenhingen, hij vond het zelfs wel gezellig, en hij was superlief tegen de andere honden! Uiteraard werd hij goedgekeurd en  heeft Xavi goede gezondheidsuitslagen, evenals zijn ouders en opa's en oma's.
Voor we onze keuze voor een reu definitief maakten, hebben we nog een wandeling gemaakt met Xavi en Charumati en thuis koffie gedronken met zijn baasjes. Ook hier waren we weer onder de indruk van zijn fijne karakter.  Daarbij kennen wij zijn moeder en oma ook, die hetzelfde rustige stabiele karakter hebben. De uiteindelijke keus was dan ook niet zo moeilijk meer :)
                          
Xavi is een goed gebouwde, atletische reu, hij heeft een volle stokhaarvacht met een vleugje beige op zijn oren. Xavi en Charumati zullen alleen kortharige nakomelingen krijgen. We verwachten uit deze combinatie geweldige lieve, gezonde hondjes die zeer geschikt zullen zijn voor zowel binnen het gezin als de sportieve baas.
Meer over Charumati kun je lezen op haar pagina : Charumati  en bij het C-nestje.

                                     
De pups zullen bij ons in huis opgroeien en goed gesocialiseerd worden, zowel met mensen en dieren. Ze gaan mee naar de dierenarts, ons weiland met paarden en schapen, het winkelcentrum, in de buurt wandelen, naar water en bos etc.

Wil je zien hoe ons eerste nestje is opgegroeid, hier heel veel foto's om een beeld te krijgen : A-nestje en je kunt natuurlijk ook bij het, C en D-nestje kijken. Bovenaan de pagina's staan linkjes naar de foto's van de betreffende week.

De pups worden verkocht met een FCI-stamboom, paspoort, gezondheidsverklaring van de dierenarts, puppypakket en een koopovereenkomst. Ook zullen we met 7 weken een puppytest laten doen door deskundige testers. Dit om te zien wat het basiskarakter van de pup is en om zo zeker de juiste pup bij de juiste baas te kunnen plaatsen. Hierbij worden de natuurlijk de wensen en voorkeuren van de nieuwe baasjes meegenomen.
Uiteraard worden de pupjes goed gesocialiseerd, gechipt, ingeënt en ontwormd.

Onze pupjes worden alleen verkocht aan mensen die tijd, ruimte en goede zorg kunnen bieden. Wij voelen ons verantwoordelijk voor de door ons gefokte honden en blijven dan ook altijd beschikbaar voor vragen, ondersteuning en hulp.

Bij interesse in pupjes uit deze prachtige combinatie kun je natuurlijk contact opnemen met ons.

Voor meer informatie over de Zwitserse Witte Herder, historie, gezondheid ed. kun je een kijkje nemen op de site van de rasvereniging : RZWH en heel veel info vind je hier : Bibliotheek  

                                            Hatsu van Suthwalda

Xavi is nog een jonge reu die voornamelijk een lieve, actieve gezinshond is. Hij woont in een gezin met nog een hondenvriendje, een Mechelse herder die ingezet word als politiehond. Hij is dol op water en stokken, dat is wel duidelijk te zien op de foto's :D
 
                                               Xavi zijn familie

Xavi is in Nederland geboren en heeft een Nederlandse afkomst, gecombineerd met Zuid-Afrika, Frankrijk, Tjechié en Duitsland. Hij komt uit een goede moederlijn, die teruggaat naar de bekende stokhaarkennel "de Timberhoeve die de mooiste stokharen hebben voortgebracht. Zijn moeder Enjoy, oma Chico en grootoma Joni zijn prachtige goedgekeurde fokteefjes bij kennel van Suthwalda. Ze hebben hier voor mooie en gezonde nakomelingen gezorgd. Zijn vader, Chiron, is een langstok en gefokt door de bekende kennel the Lovely White Shepherd, hij is een zachtaardige reu en wordt niet teveel ingezet als dekreu. De vader van Chiron is de prachtige Eljayno, wiens vader uit Zuid-Afrika afkomstig is en de moeder uit Duitsland. De opa van moederskant is de stokhaarreu Flash, die uit Frankrijk afkomstig is en al voor een aantal nakomelingen heeft gezorgd in NL.  Hiervan zijn er ook een aantal in de fok, waaronder oom Ehran (broer van de moeder) van Xavi.
Van Xavi zijn broers en zussen zijn er 3 in de fok, 1 reu woont in Denemarken en 2 teefjes in Nederland.
Als je verder terug gaat kijken kom je toch een aantal bekende voorouders tegen die veel gebruikt zijn en in die je in veel lijnen weer tegenkomt.

Moeder van Xavi: NJK, NK, JW'13, Winster'13 Enjoy van Suthwalda
HD-A, ED-VRIJ, MDR1+/+, DM N/N, BAER-VRIJ, OGEN-VRIJ, RUG-VRIJ

Vader van Xavi: Chiron the Lovely White Shepherd
HD-A, ED-VRIJ, MDR1+/+, DM N/N
 
Moeder van Enjoy: NJK, EJK, NK, Chico van Suthwalda
HD-A, ED-VRIJ, MDR1+/+, DM N/N

Vader van Enjoy:
JW'11 Flash McQueen des divines folies bergère
HD-A, ED-VRIJ, MDR1+/+, DM N/N, OGEN-VRIJ

Moeder van Chiron:
Honeymoon's Lea of Buscin's Love
HD-A, ED-VRIJ, MDR1+/+, DM N/N

Vader van Chiron:
Eljayno From Wihehokewa
HD-A, ED-VRIJ, MDR1+/+
, DM N/N

Moeder van Chico: Joni van de Timberhoeve  HD-A, MDR1+/+

Vader van Chico:
Lord Gryphon of the Heart of Lothian HD-A, BAER-VRIJ

Vader van Flash:
V'Prince Casper du Domaine des Collines Blanches HD-A, ED-VRIJ, MDR1+/+

Moeder van Flash:
Dancing Queen Biala Pasja HD-B, ED-VRIJ, MDR1 +/+

Vader van Lea: Dragon la Blankpapilio HD-A, ED-VRIJ, MDR1+/+, DM N/N, OGEN-VRIJ

Moeder van Lea:
Deyenne-Shelby of Buscin's Love HD-B, ED-VRIJ, MDR1+/+

Vader van Eljayno: Snoweyriver Schumba Star HD-A, ED-VRIJ, MDR1+/+

Moeder van Eljayno: Bixenta from Wihehokewa HD-A

Een aantal van de overige voorouders:

 

Met dank aan Ruut Tilstra (Kimberly's Pride) ,Jan Boer (van Suthwalda) en Jan Jongeneel (the Lovely White Shepherd) voor de foto's!