OF SHADASA

Zwitserse Witte Herders

 

                                                              Week 8

      
De 8e week uit het leven van de pupjes

We doen alle foto's en filmpjes van de 8e week in een online mapje:
week8
Foto's van de speurtest: speurtest
Foto's van de puppyspeeltuin: speeltuinWat gaat de tijd snel, de pupjes hebben zich ontwikkeld tot echte hondjes en hebben ook weer veel meegemaakt! Wat is het genieten van dit 6-tal!
Deze week hebben de pupjes de speurtest gedaan en zijn ze naar de puppyspeeltuin geweest.

De puppyspeeltuin is bij Yumi en Charumati hun hondenschool "JAR-Dogsports" Hier konden ze ook kennismaken met een lieve, maar nog steeds drukke, oudere Mechelse herder, Chic, en met Ayuki (Cartago of Shadasa) uit het C-nestje. Het was heel leuk om te zien dat zón mechelaar toch een stuk spannender is als een onbekend Witje! Puppje groen was heel dapper en hobbelde druk achter Chic aan. Ayuki vonden ze superleuk en totaal niet spannend, Ayuki moest zelfs af en toe even op de bank vluchten ;) Ayuki is echt geweldig met de pups! Wat een kanjer! :D De pupjes vonden het geweldig in de speeltuin, allerlei nieuwe zaken die ze konden ontdekken, alles vonden ze even leuk! Supertrots!


Het was ook superleuk dat speurjuf Wendi van Voorst wel weer een speurtest wilde afnemen, ze had hulp ingeroepen van Ursula, die een hondenschool heeft in Ees en ook gedragsdeskundige is. Ze hadden allerlei leuke oefeningen bedacht, een aantal geurboxen met geur, een sleepspoor van pens, opgerolde handdoeken en natuurlijk het zoeken van de juf en de zoentest! De pupjes waren super enthousiast en deden het zoeken en sleepspoor erg goed. Goldy had er op een gegeven moment geen zin meer in en spoorde steeds de auto weer op...Al met al, zitten er weer goede speurneusjes bij en voor de zoentest zijn ze ook meer dan geslaagd! Na afloop konden ze nog even met mama rondcrossen op de speelweide en lekker drinken en smullen van de penslap!Omdat de pupjes dit jaar kerst bij ons vieren, moesten we uiteraard wel proberen om wat portretjes te maken in de kerstsfeer! Om ze allemaal tegelijk op de foto te krijgen was nogal een uitdaging! Met de kerstdagen kregen we nog bezoek van Knud uit Denemarken, die hier een paar dagen op bezoek was met z'n andere witte herder dame, zo kon puppy rood al mooi kennismaken met haar nieuwe vriendin!