OF SHADASA

Zwitserse Witte Herders

 

                                                           Week 7

 
De 7e week uit het leven van de pupjes

We doen alle foto's en filmpjes van de 7e week in een online mapje:
week7
dierenartsbezoek
weiland
Puppytest


Het was een erg drukke week voor de pupjes! Ze zijn uiteraard weer flink gegroeid en hebben zich verder ontwikkeld.  Ze slapen steeds minder en zijn vaker en langer wakker. Ze mogen nog steeds bij hun mama drinken en verder eten ze nu 3x per dag vlees. Ook hebben ze kennisgemaakt met pens, kwartel, konijn en diverse kauwmaterialen. Prachtig om te zien hoe ze van het vlees genieten en het is nog heel erg goed voor ze ook ;)

Deze week is de chipper geweest en hebben we de namen aan de pupjes kunnen koppelen! Ook heeft de chipper wangslijm afgenomen voor DNA controle, wat de pupjes helemaal niet zo leuk vinden...
Reutje wit heet: Eziro of Shadasa
Reutje blauw heet: Eluvio of Shadasa
Teefje goud heet: Eyuni of Shadasa
Teefje groen heet: Ezini of Shadasa
Teefje rood heet: Ekani of Shadasa
Teefje paars heet: Eshani of Shadasa


2 dagen daarna konden we ook met het 6-tal en mama Charumati naar de dierenarts voor de controle en de 1e enting. De pupjes maakten er een feest van bij de dierenarts! Ze hebben de hele behandekamer ontmanteld, de snoeren waren niet veilig! Op de behandeltafel heeft de DA de pups onderzocht op oa. navelbreukjes, oormijt, hartruis en ze hebben hun eerste inenting gehad, dit onder het genot van een bakje paté. Bij de 2 reutjes is gevoeld of de balletjes zijn ingedaald, dit was helaas nog niet het geval. De pupjes zijn iig allemaal gezond bevonden door de DA! De foto's van dit bezoek staan bovenaan in een apart mapje.
Na het dierenarts bezoek zijn we traditiegetrouw naar ons weiland gereden en daar hebben ze genoten in het hoge gras! Charumati vond het ook helemaal geweldig en croste als een wilde over het gras met de ukjes achter haar aan! :D De pupjes hebben hun ook eerste autoritje goed doorstaan!Deze week nog een keer naar de wei geweest met de pupjes en toen mochten de andere dames ook mee! De pupjes hebben de paarden gezien en vonden ze wel wat spannend, maar waren ook wel weer erg nieuwsgierig wat dat voor wezens waren :)

Dit was ook de week dat de puppytest plaats heeft gevonden en we de nieuwe baasjes konden vertellen welk pupje voor hun is! Uiteraard mocht iedereen zijn voorkeuren/wensen doorgeven en weten we inmiddels heel goed wat voor type hondje goed bij wie zou passen. Vanuit de puppytest werd bevestigd wat wij zelf ook al hebben gezien mbt het karakter van de pupjes. Niemand had hetzelfde pupje op nummer 1 en paste het hondje van hun voorkeur prima bij de betreffende baasjes! De dag na de puppytest hebben we alle baasjes uitgenodigd om hun te vertellen voor wie welk pupje is! Ook heel leuk dat de baasjes elkaar nu in het echt konden ontmoeten, er was namelijk al wel veel contact in de Charumati's pupjes groepschat :)
 
 
Verder hebben de pupjes tussen al deze drukke bezigheden door, ook nog veel geslapen en met elkaar gespeeld! ;)