OF SHADASA

Zwitserse Witte Herders

 

                                                            Week 1

De eerste week uit het leven van de pupjes.

We doen alle foto's van de 1e week in een online mapje, alle foto's staan er inmiddels in :

Wat vliegen de dagen toch snel voorbij! De pupjes groeien als kool en zijn actief en levendig!
Charumati had de eerste dagen wel hoge koorts, waar we ons natuurlijk zorgen om maakten. Ze heeft een AB-kuurtje gekregen en een extra calciumspuit. De temperatuur daalde niet echt en bleef schommelen tussen de 39.1 en 39.6 graden. De dierenarts gebeld en deze wilde dat we kwamen om een echo te laten maken van de buik en om de bloedwaarden te controleren. Na navraag te hebben gedaan bij andere fokkers, blijkt dat het normaal is dat door de melkstuwing de eerste week de moeder koorts kan hebben. Ook een andere dierenarts gaf dit aan. Aangezien we liever niet met een kersverse mama naar de kliniek willen, hebben we de temperatuur goed in de gaten gehouden en deze zakte in de loop van de week gelukkig netjes af. Charumati gedroeg zich ook niet ziek gelukkig, alleen hijgde ze veel. We hebben de warmtelamp hoog gehangen en doen hem ook af en toe uit. Mama is zelf een kacheltje en houd haar pupjes goed warm :)

Charumati zorgt voorbeeldig voor haar pupjes en was de eerste dagen niet bij haar kroost weg te krijgen! In de loop van de week is Charumati vaker uit de ren geweest, waar ze zelf gewoon uitspringt...en komt ze buurten op de bank. Charumati is heel betrokken bij haar pups, maar zo gedreven en beschermend als oma Yumi was, is ze niet.  Oma mocht zelfs al even bij de werpkist gaan kijken! Wat betreft eten, lijkt ze wel op haar moeder...Ik loop af en aan met kippenbouillon, geitenmelk, gekookte kip, rijst, Hills A/D, gebakken lever en later at ze ook brokjes... Normaliter eet ze vers vlees, hier heeft ze helemaal geen zin in...en haar werpkist uitgaan om te eten is al helemaal geen optie!

  

De pupjes doen het echt super, ze groeien flink en zijn behoorlijk mobiel! Ze hangen al in de hoeken van de werpkist, klauteren over elkaar en mama heen. De bandjes zijn al een aantal keer vervangen, ze groeien ook zo flink! De nieuwe pupbaasjes worden ondertussen goed op de hoogte gehouden via de groeps-chat van facebook :)
Het zijn prachtige pupjes met nu al gitzwart pigment!