OF SHADASA

Zwitserse Witte Herders

 

                                                        Geboorte

Hoera! De pupjes zijn geboren!!!
Ze zijn wel iets eerder gekomen als gepland. De uitgerekende datum was 3 november, maar de natuur laat zich niet voorspellen en de 6 prachtige pupjes zijn 30 oktober ter wereld gekomen!
  Hier een linkje met de bevallingsfoto's.
Charumati heeft na een pittige bevalling 2 reutjes en 4 teefjes op de wereld gezet! Charumati we zijn supertrots op jou en je baby's!
              
De ervaring heeft geleerd dat we er rekening mee moeten houden dat een bevalling eerder in kan zetten en we waren er dan ook op tijd klaar voor! Gelukkig maar, Charumati begon zaterdag, 29 oktober, ander gedrag te vertonen. Ze wilde niet eten, was wat misselijk en een beetje onrustig. We zijn 's ochtends nog naar het veen geweest, waar ze nog met stokken liep te sjouwen! We zijn kort geweest, ik zag dat ze wel snel moe was en dat ze anders was als anders....
       

Na een onrustige dag en avond, zijn Dallas en Shanelle naar bed gegaan...ik ging op de bank "slapen"/ waken in de veronderstelling dat het nog niet zón vaart zou lopen....
Charumati dacht daar anders over en de bevalling zetten 's nachts in en om 4.07 uur werd het eerste pupje geboren! Een reutje van 470 gram! Hij heeft een licht-blauw lintje gekregen.

Het eerste pupje ging echter niet zo eenvoudig...ze kreeg hem er niet uit... Het pupje heeft eerst een tijd met zijn hoofdje naar buiten gehangen...en Charumati perste niet hard genoeg door, het deed haar pijn. Dit was nog best spannend..hij zag er zo levenloos uit...maar na Charumati aangemoedigd en gesteund te hebben, kwam reutje Licht-blauw er na een paar flinke persweeën toch gewoon uit!

Veel tijd om bij te komen was er niet, een paar minuten later kwam reutje nr 2 ter wereld! Reutje Zilver is 478 gram en kwam vlotjes om 4.18 uur ter wereld!
Vervolgens hadden we even een klein rustmomentje, waarna om 4.52 uur het eerste teefje is geboren! Dit is teefje roze-rood en ze weegt 526 gram! 

Hierna werd ons geduld op de proef gesteld en na een kleine 2 en half uur later, om 7.17 uur, kwam pupje nr 4! Ook een teefje, ze weegt 421 gram en krijgt een licht-groen bandje.
Hierna nam Charumati weer even rust en we gingen met haar naar buiten. Hier moest ze idd even plassen...echter onderweg terug, op het terras, floepte er een pupje uit! Pupje nr5, Goud is een teefje en werd om 8.40 uur geboren!

Na een paar uur wachten en geen weeën, leek het toch echt alsof Charumati klaar was. We hebben contact gehad met de kliniek en deze adviseerde een echo te laten maken om te zien of er nog "iets" in zat. Hier zagen we de noodzaak niet van in, de stress voor Charumati vinden we te hoog. Dallas ging wel naar de kliniek om een Oxitocyne spuit en calciumspuit te halen. Hij was goed en wel op pad en Charumati ging persen! Na 3 uur en 40 minutenwachten kwam dan om 12.20 uur het laatste pupje te voorschijn, ook een teefje! Teefje paars is 488 gram en de laatst geborene!

Het was weer een heftige gebeurtenis zón bevalling, altijd weer blij als alles weer goed verloopt en de pupjes gezond ter wereld komen! Arme Charumati die zelfs tijdens de bevalling misselijk was... We zijn uiteraard reuze trots op ons Aapje en de kleine aapjes!