OF SHADASA

Zwitserse Witte Herders

Dracht

                                                 4 weken drachtig

Om zeker te weten of Charumati ook drachtig is hebben we met 28 dagen een echo laten maken. Charumati gedroeg zich wel drachtig, ze is heel rustig en nog knuffeliger en ook waren haar tepels al wat opgezet en waren haar flanken wat voller. Het is toch prettig om zekerheid te hebben en ook heel leuk om de kleine vruchtblaasjes op het computerscherm te zien. De dierenarts telde er 6, dit is echter niet persee het aantal wat geboren gaat worden. Soms zitten er meer in, die achter de ribben verstopt zitten, en soms zullen er vruchtjes geabsorbeerd worden. Het aantal pupjes wat er komen blijft dan ook nog erg spannend! We weten nu in ieder geval dat Charumati drachtig is van de prachtige reu Kiss Kajo van de Banjou Burght "Mexx"!

xXaPg5TZuhQ

Verder is Charumati natuurlijk net als altijd nog heerlijk op pad geweest in het veen, het veld en op ons weiland! Ze vind het geweldig om achter balletjes aan te rennen en met stokken te sjouwen. Wat dat betreft merken we nog niet aan haar dat ze drachtig is. :)

              

                                                5 weken drachtig

Er is inmiddels al weer een week voorbij. Het buikje van Charumati word langzaam maar zeker dikker, vooral zichtbaar als je van bovenaf kijkt :) Haar flanken worden voller en haar tepels worden groter! Ze eet nu echt flink, ze krijgt 2 x per dag flink wat vers vlees en tussendoor kan ze brokjes eten. Ze is met wandelen een stuk rustiger. Een knuffelkont was ze altijd al en ook nu kruipt ze heerlijk bij ons op de bank voor de knuffelsessies. Niet alleen bij ons, maar ook bij nieuwe baasjes die op kennismakingsbezoek komen!                

                                                  6 weken drachtig

De afgelopen week is er niet zoveel bijzonders gebeurd. Charumati haar buikje groeit gestaag door en het is duidelijk te zien dat ze drachtig is. Ze slaapt veel en met wandelen is ze echt rustiger. Al wil ze nog steeds graag achter haar balletje aanrennen!  Ze kreeg zowaar ook wat verzameldrang...3 balletjes in haar bekje!  Het poseren gaat al wat moeizamer, daar heeft ze niet echt zin meer in, maar het is toch gelukt :) De andere dames en de katten zijn behandeld met Stronghold, we willen geen enkel risico op vlooien bij de pupjes natuurlijk! Mama zelf behandelen we niet, geen chemische middelen op de aanstaande mama :) Voor Charumati laten we een ontlastingsonderzoek verrichten om te kijken of er wormen(eitjes) aanwezig zijn.


              

                                            7 en 8 weken drachtig

De laatste 2 weken van de dracht maar samengevoegd. De tijd gaat zo snel!
Zo fijn ook dat we de pupjes kunnen voelen in de buik! Het blijft heel bijzonder! Helaas heeft Charumati wel wat last van zwangerschapsmisselijkheid...
Ondanks dat, eet ze goed en wil ze graag spelen en rennen!                   
             

We hebben natuurlijk de werpkist en de ren neergezet, er zijn nieuwe vetbedden besteld, de Benebac (probiotica), Banminth (ontwormingsmiddel), Nutri-drops (sterke energiedruppels) en Respi-boost (voor vrije ademahaling) zijn al binnen. Kippenbouten om bouillon te maken en druivensuiker zijn aanwezig, evenals puppymelk en geitenmelk. Lakens en handdoeken zijn er vollop en de weegschaal en de lintjes staan klaar!  Ik heb week 8 vrij, dus wij zijn er klaar voor!  
            
   
Op zaterdag, de dag na de buikfoto, was Charumati behoorlijk onrustig. We zijn nog even naar het Veen geweest, waar ze met stokjes in de weer rende... Thuis bleef ze onrustig en ik had het gevoel dat het allemaal niet zo lang meer zou duren... Snel op Facebook en groepsschat aangemaakt, om zo iedereen direct op de hoogte te kunnen houden van de bevalling! 
Het duurde inderdaad niet lang meer...en de bevalling zette 's nachts in. Zie geboorte.