OF SHADASA

Zwitserse Witte Herders

     dracht  geboorte  week1  week2  week3  week4  week5 week6  week7  week8  afscheid

E-nestje of Shadasa 2016

 

Charumati of Shadasa

"Charumati"
09-04-2014

HD-A, ED-VRIJ, MDR1 +/+, DM N/DM, MH-VRIJ, RUG-VRIJ
60 CM
Volledig schaargebit
Karakter: Vriendelijk, knuffelkont, vrolijk, actief, gevoelig, baasgericht


Stamboom

 

Kiss Kajo van de Banjou Burght
"Mexx"
 11-05-2008
HD-A, ED-VRIJ, MDR1 +/+, DM N/N, BEAR-VRIJ, LÖW-0
 64,5 CM
Volledig schaargebit
Karakter: Vriendelijk, stabiel,  kalm,b
aasgericht, sportief

Stamboom

Charumati is gedekt door de lieve en knappe Kiss Kajo van de Banjou Burght "Mexx". Als alles goed verloopt dan zullen er omstreeks 3 november pupjes geboren worden. Na 8 weken mogen ze daarna mee met hun nieuwe baasjes, wat omstreeks 28 december zal zijn. Foto's van de dekking HIER! :D

                                   
Wat hebben we een geweldige reu voor Charumati haar 1e nestje uitgekozen! Mexx woont in Limburg, bij de Duitse grens. Nederland is niet zo groot, maar het was toch een rit van 3 uur! Charumati en ik hebben dan ook gezellig een nachtje in een hotel doorgebracht. Het was absoluut de moeite waard! Wat een knappe, sportieve, rustige en stabiele reu hebben we voor ons aapje uitgekozen! We kennen Kiss Kajo van de Banjou Burght al vanaf dat hij klein is, we kwamen hem altijd tegen op de shows,
waar hij altijd heerlijk relaxt aanwezig was en uitmuntende resultaten behaalde. Hij is net zo oud als onze Januja, 8 jaar. En we waren altijd al verliefd op hem en hebben hem gevolgd. Hij leek ons de perfecte partner voor Charumati!
Uiteraard heeft Mexx goede gezondheidsuitslagen, evenals zijn ouders en opa's en oma's.  Mexx heeft 9 nestjes gehad, vooral in het buitenland, waarvan een aantal al geröntgend zijn op HD en ED, met mooie uitslagen. Ook op shows doen diverse nakomelingen het goed en zijn er een aantal goedgekeurd voor de fok.
Martin en Wendy, de baasjes van Mexx, hebben zelf ook een superlieve dochter van Mexx, Dani, waar ze mee sporten. Op de foto van links naar rechts, Dani, Mexx en Charumati. 

             

Mexx is een uitmuntend gebouwde reu met gitzwart pigment en een mooie stokhaarvacht. Mexx en Charumati zullen alleen kortharige nakomelingen krijgen. We verwachten uit deze combinatie geweldige lieve, gezonde hondjes die zeer geschikt zullen zijn voor zowel binnen het gezin als de sportieve baas.
Meer over Charumati kun je lezen op haar pagina : Charumati  en bij het C-nestje.
                                             

De pups zullen bij ons in huis opgroeien en goed gesocialiseerd worden, zowel met mensen en dieren. Ze gaan mee naar de dierenarts, ons weiland met paarden en schapen, het winkelcentrum, in de buurt wandelen, naar water en bos etc.

Wil je zien hoe ons eerste nestje is opgegroeid, hier heel veel foto's om een beeld te krijgen : A-nestje en je kunt natuurlijk ook bij het, C en D-nestje kijken. Bovenaan de pagina's staan linkjes naar de foto's van de betreffende week.

De pups worden verkocht met een FCI-stamboom, paspoort, gezondheidsverklaring van de dierenarts, puppypakket en een koopovereenkomst. Ook zullen we met 7 weken een puppytest laten doen door deskundige testers. Dit om te zien wat het basiskarakter van de pup is en om zo zeker de juiste pup bij de juiste baas te kunnen plaatsen. Hierbij worden de natuurlijk de wensen en voorkeuren van de nieuwe baasjes meegenomen.
Uiteraard worden de pupjes goed gesocialiseerd, gechipt, ingeënt en ontwormd.

Onze pupjes worden alleen verkocht aan mensen die tijd, ruimte en goede zorg kunnen bieden. Wij voelen ons verantwoordelijk voor de door ons gefokte honden en blijven dan ook altijd beschikbaar voor vragen, ondersteuning en hulp.

Bij interesse in pupjes uit deze prachtige combinatie kun je natuurlijk contact opnemen met ons.

Voor meer informatie over de Zwitserse Witte Herder, historie, gezondheid ed. kun je een kijkje nemen op de site van de rasvereniging : RZWH en heel veel info vind je hier : Bibliotheek  

                                 Kiss Kajo van de Banjou Burght

Wat een fantastische reu hebben we voor Charumati mogen gebruiken! Mexx is echt een geweldige reu! Hij is heel erg lief, nergens van onder de indruk, stabiel en relaxt. Martin, zijn baasje, heeft veel shows gelopen met Mexx, met uitmuntende resultaten. Ook zijn fokkeuringsrapport geeft wel aan dat hij een prachtige rasvertegenwoordiger is! Waar Mexx en Martin vooral in uitblinken is sport! Mexx heeft alle gehoorzaamheidscursussen gedaan, hij heeft het diploma voor  Begeleithunde (Verkeers zekere hond) gehaald en ze zijn erg actief geweest in de Tunierhundesport. Dit zeker niet onverdienstelijk! Na de kwalificaties per duitse regio, zijn ze 2e geworden van heel Duitsland!
Mexx is dus erg sportief en gaat mee hardlopen, fietsen, behendigheid, speuren, zwemmen etc.   Verder is hij dol op zijn balletje! Hij is een echte gezinshond en gaat overal mee naar toe.  Mexx heeft zijn eigen
website1 en website2 en een facebookpagina.


                   

                                                Mexx zijn familie

Mexx is in Nederland geboren en heeft ook een Nederlandse afkomst. Na al onze buitenlandse en vreemde lijnen, nu gekozen voor deze knappe Nederlandse reu met wat oudere lijnen. Deze lijnen zijn nog afkomstig van de grondleggers van het ras met een hoop zeer bekende voorvaderen. Zijn moeder Bijoux, oma Yentil en grootoma Indy waren prachtige goedgekeurde fokteefjes bij kennel van de Banjou Burght. Ze hebben hier voor mooie en gezonde nakomelingen gezorgd. Zijn vader, Ziggy, is gefokt door de bekende kennel the Heart of Lothian, maar is niet veel ingezet als dekreu. De vader van Ziggy is de uit Oostenrijk geïmporteerde reu Iskander, welke veel heeft betekend voor de stokhaarpopulatie.

Moeder van Mexx : Happy Bijoux of the Banjou Burght HD-A, MDR1+/+, DM N/N

Vader van Mexx : Ziggy Isdy of the Heart of Lothian HD-A, ED-VRIJ, MDR1 +/-

Moeder van Bijoux : Faitful Yentil van de banjou burght HD-A, MDR1 +/+
Vader van Bijoux : Ninjo HD-B

Moeder van Ziggy : Judy Chula of the Heart of Lothian HD-A

Vader van Ziggy : Iskander Lothian vom Werntal HD-A


Moeder van Faitful Yentil :
Irresistable van Marcesth HD-TC
Vader van Faitful Yentil : JW'99 W'00 Barthos van de Witte Kroon HD-A

Moeder van Ninjo :
Deejay White Shepherd Paradise HD-TC
Vader van Ninjo : Winterpalace's White Masterpiece HD-A

Moeder van Judy :
CW1997/1999 W'00 Chelsea Basca of the Heart of Lothian HD-A

Vader van Judy :
Chulo El Lobo Gracioso HD-A
Moeder van Iskander :
Farah of Majestics HD-A

Vader van Iskander :
Buddy's Lord Kevin HD-A

Een aantal van de overige voorouders:

     Basko of the White Star HD-A               Magic White Calta HD-A 

         Bela Bartok of White Ivory               King Misty of the First Choice HD-A

            Hoofprint Sundance                              Hoofprint Daylight Star

                 Hoofprint Utopia                                        Hoofprint Ocan  

             Shepherd Palace Django                  Baron Jack von Schloss Felsberg

  

  Met dank aan Ruut Tilstra (Kimberly's Pride) en Marianne Rooda (Banjou Burght) voor de foto's!