OF SHADASA

Zwitserse Witte Herders

 

                                         Dracht

 

                              4 weken drachtig

Om zeker te weten of januja ook drachtig is hebben we een echo laten maken. Januja gedroeg zich wel drachtig, heel sloom en aanhalig en ook waren haar tepels al wat opgezet. Het is toch prettig om zekerheid te hebben en ook heel leuk om de kleine vruchtblaasjes op het computerscherm te zien. De dierenarts telde er 8, dit is echter niet persee het aantal wat geboren gaat worden. Soms zitten er meer in, die achter de ribben verstopt zitten, en soms zullen er vruchtjes geabsorbeerd worden. Het aantal pupjes wat er komen blijft dan ook nog erg spannend! We weten nu in ieder geval dat Januja drachtig is van de prachtige reu Caely's White Flower Evening Star "Lux" !

uB9lfYi4xlA

                                5 weken drachtig

Januja word al steeds dikker! Het meest merk ik aan haar gedrag dat ze drachtig is. Ze is nog steeds echt niet vooruit te branden en ze geeft Ayumi af en toe flink op haar donder. Normaal is ze echt heel tolerant tegen Yumi en vind ze alles wel goed. Januja leeft enigzins op als Shanelle met haar en de bal gaat spelen, dan zien we de oude Januja weer terug. Met wandelen sjokt ze voornamelijk vlak achter mij aan en af en toe doet ze een poging om een muis te vangen. Wel vind ze het heerlijk om in ons favoriete watertje lekker af te koelen. Januja eet verder wel flink! Ze krijgt vers vlees van Tinlo, Kiezenbrink, Lotgering, Tamminga en af een toe een flink stuk vleesbot of ribbetjes en een eitje. Verder ligt ze veel te troetelen met vrouwtje op de bank!  Foto is gemaakt na het zwemmen.

                             

                                 6 weken drachtig

Wat een temperaturen de afgelopen week! Januja heeft het er zwaar mee... rustige wandelingen en afkoeling in het water, dat is zón beetje haar dagelijkse ding. Spatteren in het "badje" met de waterslang vind ze ook heerlijk!  Wel hebben we nog op een avond schapen gedreven. Januja vind dit echt geweldig, zelfs met de nu best wel dikke buik!  We hebben het minder lang gedaan als normaal, Ayumi mocht (voor het eerst!) de andere helft van de lestijd vullen. Januja is ook nog een x gestoken door een wesp, een behoorlijk dikke lip kreeg ze...Gelukkig was dit de volgende dag weer weg! Op de foto's is de omvang niet echt goed te zien, maar ze is echt wel breder als normaal, vooral bij de ribben is ze al flink uitgezet.

                                                        

                                  7 weken drachtig

Januja's gedrag is nog hetzelfde als de vorige weken..ze zet geen stap teveel en is heel sloom en knuffelig.  Ze heeft een favoriete standje op de bank, op de rug met haar bolle buikje in de lucht! Verder was haar enige actie het spelen met waterdruppels en het spelen met de bal!  Oja, muizen vangen heeft ze ook nog gedaan!  Een enorme sprong kon ze nog net maken, al had ze niks gevangen..

                                 8 weken drachtig

Deze week had Januja het best zwaar. Ondanks dat heeft ze nog schapen gedreven en gezwommen.  We waren naar het schapendrijven gegaan, met het idee dat als januja niet wilde of geen fut had, Yumi het mocht doen. Nou Januja wilde echt wel!

      

                                      9 week drachtig

Deze week duurde niet zolang, 1 dag? Januja is iets te vroeg bevallen! Wel hebben we nog 2 leuke gezinnen op kennismaking bezoek gehad! 1 familie zelfs nog op de ochtend van de bevalling!  Op de foto zie je ook wel dat ze tonnetje rond is!