OF SHADASA

Zwitserse Witte Herders

   De Mensen


Wij zijn Dallas en Sabrina de gelukkige baasjes van 5 Zwitserse Witte Herders Januja, Ayumi, Charumati, Goldy en Fyodor!  

  


Ons "hondenleven" en "visie" :      

                                                       
In 1996 is Dalton bij ons gekomen, een slim en vrolijk kruizing teefje.
Dalton is heel lang alleen geweest, tot we een afgelegen stuk grond kochten voor onze paarden.                                                                      
Hoe dapper en stoer Dalton ook was, erg afschrikwekkend was ze niet. Na veel onderzoek, naar wat voor ons gezin en situatie het meest geschikte hondenras was, zijn we uitgekomen bij de Zwitserse Witte Herder. De ideale hond en nog enorm mooi ook!    

Toen we dit besluit genomen hadden, wilden we natuurlijk ook direct een pupje. Het geluk wilde dat  ze bij de ZWH- kennel "of Skah Dakota" net een nestje hadden en er nog 1 teefje te vergeven was.  We hebben gebeld en konden direct komen kijken. Ons hart was gestolen!
Wat een prachtige, lieve honden en wat een schattig pupje!

Zo kwam Fai of Skah Dakota in ons leven. 
Fai had een goede vriendin aan Dalton, maar Dalton werd toch een dagje ouder en het spelen met Fai werd toch wat teveel van het goede. We besloten om dan nog maar een wat groter vriendinnetje voor Fai te zoeken. Natuurlijk zou dat weer een Zwitserse Witte Herder worden!                                                                                                                                                                                   

Gezien onze zeer goede ervaringen met "Skah Dakota" hebben we een pupje bij hun gereserveerd. Gelukkig kreeg Ezira in 2008 een prachtig nest, waaronder 2 teefjes.  Een teefje was de onze, en dat was Januja!  Het duurde natuurlijk veel te lang voordat ze met ons mee naar huis mocht, maar eindelijk was het dan zover! 
Januja betrad haar nieuwe wereld open en vrij, ze voelde zich direct thuis.  Fai moest wel even wennen aan dit onderdeurtje, maar ze werden de dikste vriendinnen! Helaas is onze kleine kanjer Dalton in 2010 overleden en ook onze allerliefste Fai is er inmiddels niet meer, Fai is overleden op 13 jarige leeftijd in 2018...


Gezien Januja's mooie afstamming en bouw, zijn we begonnen met het deelnemen aan shows.  Onze eerste shows waren niet echt een succes, voorbrengen is toch echt iets wat je moet leren. Maar al doende leert men en we vinden het leuk om naar shows te gaan.
Januja behaalt uitmuntende resultaten en is ook goedgekeurd voor de fok door de ZWHVN. 

Januja heeft haar eerste nestje in 2011 gehad, met een fantastische, zorgvuldig uitgezochte reu, helemaal uit Frankrijk. Uit dit nestje hebben we Ayumi gehouden, een stokhaar teefje dat onze harten direct veroverde. Het 2e nestje van Januja is anderhalf jaar later geboren in 2012, wederom met een geweldige reu!

Onze VISIE mbt fokken is iig niet vermeerderen maar verbeteren. Bij het fokken letten we uiteraard zeer goed op de gezondheid, de bloedlijnen worden uitgeplozen, de bouw en het het type moeten aan onze eisen voldoen en die van de rasvereniging, de combinatie dient een toegevoegde waarde te hebben voor het ras. Echter waar wij vooral enorm veel waarde aan hechten is dat de pupjes een allround maatje zullen zijn voor zowel families als de sportieve baasjes. Een maatje voor het leven zoals onze honden voor ons zijn!


Onze Witjes zijn voor ons dan ook vooral gezellige lieve familiehonden.              
Zo gaan Januja, Ayumi, Charumati, Goldy mee naar het weiland om vrouwtje te bewaken, met de bal te spelen en muizen te vangen. Thuis liggen ze heerlijk bij ons op de bank en word er heel wat af geknuffeld.
Er word natuurlijk veel gewandeld en ook hebben we regelmatig gezellige wandelingen met andere Shadasa-hondjes en hun baasjes!

Januja is echt dikke maatjes met onze dochter Shanelle en doet het liefst alles wat zij ook doet. Januja is zowiezo erg baasgericht en houd enorm van knuffelen en dingen voor je doen. Ze heeft groot talent voor agility en we hebben dan ook 2 diploma's behaalt! Wat Januja heel graag doet is schapendrijven met Sabrina. Het is echt duidelijk dat ze een herdershond is!  Met de bal spelen, stokje gooien, zwemmen, fietsen, over hindernissen springen, ze vind eigenlijk alles leuk! 

Fai heeft ook agility gedaan en toen ze wat ouder werd zijn we naar de Golden Oldies groep op de hondenschool gegaan. Ook was ze goedgekeurd als Aaihond voor ouderen/dementerenden.

Ayumi is wat showen betreft onze trots, ze heeft uitmuntende resultaten behaald op shows, ze is zelfs 3x Clubwinner van beidde rasverenigingen geweest en ze is Nederlands Kampioen en Winster!
Yumi's hobby is Praktijkspeuren en ze heeft een zeer goede speurneus! Dallas is fanatiek aan het canicrossen en fietsen met haar.
Charumati is heel grappig en we noemen haar dan ook vaak liefkozend "aapje". Ze is dol op knuffelen en het apporteren van de bal. Ook mag ze mee met canicrossen met haar mama en Dallas. Ook Charumati heeft ondertussen wat shows gelopen met uitmuntende resultaten, waaronder Clubwinner '17 van de rasvereniging RZWH!
Goldy is onze jongste dame, ze is heel enthousiast en energiek, ze wil heel graag dingen voor je doen en is erg baasgericht. Ze is dol op zwemmen en knuffelen, ook canicrossen vind ze geweldig. Eigenlijk vind Goldy alles leuk om te doen!


Meer over onze honden : Onze Honden


Om te fokken vinden wij het belangrijk om dit op een verantwoorde manier te doen, wat voor ons betekend dat we dit met stamboom doen, volgens de regels van de Raad van Beheer en de rasvereniging. We hebben toen we begonnen eerst een kennelnaam aangevraagd "of Shadasa", die achter de naam van de pupjes komt. Onze dames zijn goedgekeurd voor de fok, waarbij ze aan de rasstandaard zijn getoetst op exterieur en gedrag.  Om de nodige, actuele kennis te hebben van alles omtrent fokken, hondengedrag, gezondheid, voeding ed., volgt Sabrina ook met grote regelmaat lezingen, symposia en workshops.


We hopen nog lang van Januja, Ayumi, Charumati en Goldy te mogen genieten!