OF SHADASA

Zwitserse Witte Herders

 

                                                         Week 1

De eerste week uit het leven van de pupjes.

We doen alle foto's van de 1e week in een online mapje, alle foto's staan er inmiddels in :

De 3 pupjes gaan als een speer! Alsof ze al niet met een behoorlijk gewicht geboren zijn, komt er elke dag minstens honderd gram bij! Dit is voor ons wel heel relaxt, geen zorgen of ze wel genoeg melk krijgen! Dit is wat anders dan 10 pupjes! Ook Yumi heeft het niet zo zwaar wat betreft de wasbeurten en verzorging. De andere dames bieden zich ook niet aan om te helpen, zoals de vorige x.  Wel waren de pupjes aan de diarree, wat veroorzaakt werd door de vette moedermelk van Yumi. Dit ging gelukkig wel weer over, alleen de gele bibsjes blijven :(
Yumi was eerst bijna niet uit de werpkist te branden en ontpopte zich wederom tot een echte oermoeder. Zodra we een pupje wilden wegen, zat ze er al direct met haar neus bij! Ze haalt ze als het even kan ook zo weer uit de weegschaal!

Wij zijn natuurlijk ook met moeite bij de pupjes weg te houden, maar moeder Yumi heeft wel haar rust nodig natuurlijk... Ik loop ik af en aan met kippenbouillon, geitenmelk, gekookte kip, rijst en...brokjes... Normaliter eet ze vers vlees en Barf, hier heeft ze helemaal geen zin in...en haar werpkist uitgaan om te eten is al helemaal geen optie!
De pupjes doen het dus super, groeien goed, zijn levendig en kunnen ook flink mekkeren.
Ze zoeken wel de koele delen op in de werpkist en liggen vaak op het hout. De warmtelamp hebben we dan ook uit gezet.

Wat gaan de dagen toch snel... Yumi haar temperatuur is gelukkig gezakt en ze is weer fit en vitaal. 's Nachts word ze actief en wil dan steeds naar buiten, ze gaat dan door het huis drentelen, maakt diegene die "nachtdienst" heeft wakker... ed. Overdag gaat Yumi weer in de relax stand.  De pupjes doe het echt super, ze groeien flink en zijn ondanks hun gewicht, best mobiel! De nieuwe pupbaasjes worden goed op de hoogte gehouden via de groeps-chat van facebook :)
En we hebben onverwacht 3 zwarte pups erbij!  De 3 zwarte tekkels zijn gearriveerd met de post! Wat een superleuke verrassing! Dankjewel Margreet, Sander, Julia, Linde en Lucas!