OF SHADASA

Zwitserse Witte Herders

 

                                                          Week 7

De 7e week uit het leven van de pupjes.

We doen alle foto's van de 7e week in een online mapje, de foto's staan er inmiddels in :
Week 7
We hebben een apart mapje : dierenarts bezoek
We hebben een apart mapje: de speurtest

 
Het was weer een drukke week uit ons leven en die van de pupjes! Ze zijn uiteraard weer flink gegroeid en hebben zich verder ontwikkeld.  Ze slapen steeds minder en zijn vaker en langer wakker. Ze mogen nog steeds bij hun mama drinken en verder eten ze nu 3x per dag vlees. Ook hebben ze kennisgemaakt met hertenribjes, kwartel en diverse kauwmaterialen.


We zijn deze week met het 10-tal en mama Yumi naar de dierenarts gegaan. We waren gelukkig als laatste ingepland, want de pupjes maakten er een feest van..:)  Op de behandeltafel heeft de DA de pups onderzocht op oa. navelbreukjes, oormijt, hartruis en ze hebben hun eerste inenting gehad, dit onder het genot van een bakje paté. Bij de reutjes is gevoeld of de balletjes zijn ingedaald, dit was het geval bij reutje Zwart en Rood. De pupjes zijn allemaal gezond bevonden door de DA!
Na het dierenarts bezoek zijn we traditiegetrouw naar ons weiland gereden, helaas begon het echt heel hard te regenen en ze we maar naar huis gegaan :(   De pupjes hebben hun eerste autoritje iig goed doorstaan!
        

Deze week is ook Yumi's praktijkspeurjuf op knuffelbezoek geweest en had het fantastische idee om een speurtest te gaan doen met de pups! Met de pupjes en Yumi naar Exloo gereden en daar hebben de pupjes allemaal om beurten een hele leuke test gedaan. Ze werden naar een stukje bos gebracht  door Juf  Wendi van Voorst, onderweg werd eerst de zoentest afgenomen ;-) Vervolgens op een bosplekje werd even gespeeld en een t-shirt met Wendi's geur laten vallen. Wendi ging zich vervolgens verstoppen en kijken wat de pupjes gingen doen. Dit varieerde van zielig piepen en bij het t-shirt gaan liggen tot echt serieus zoeken! Pupje Paars blijkt een echte speurhond te zijn! Doelgericht en systematisch ging hij zoeken! (zie filmpje) Hierna volgde nog een spoortje met knakworstgeur, ook hier werd verschillend op gereageerd.  De 1 had geen interesse, alleen maar in het lapje, de ander volgde het spoor netjes! Helaas niet veel foto's ivm de regen...

ywt6owu7LT8
Verder hebben we natuurlijk veel puppyknuffelbezoek gehad en zijn we naar ons weiland geweest met het hele spul! Het weiland vinden ze helemaal geweldig! Ze rennen achter de grote dames aan, ontdekken gras en plantjes!
Helaas was het regenachtig weer, maar we hebben plezier gehad!