OF SHADASA

Zwitserse Witte Herders

 

                                                     Week 3

De 3e week uit het leven van de pupjes

We doen alle foto's van de 3e week in een online mapje, alle foto's staan er inmiddels in :
Week 3
 
Week 3 is nog maar net begonnen, de pupjes zijn nu 16 dagen en er is alweer zoveel gebeurd! Zodra ze ook maar een beetje wiebelig konden staan, hebben ze flink doorgeoefend en ze lopen nu al heel stabiel door de ren heen! Ze hebben ook wat meer ruimte gekregen, het plankje voor de werpkist is overdag weg en ze kunnen dan nu de hele ren gebruiken.  Voor Yumi was het even wennen dat haar kroost ineens overal was, maar ze vind het nu wel prima. Ze kan zelf ook veel comfortabeler liggen en kruipt heerlijk in de kleine mandjes :-)
De nageltjes zijn vandaag geknipt,dat had al eerder gemoeten, maar de griep had mij dusdanig gevloerd dat ik niet veel kon doen de afgelopen week..:-(  Gelukkig zijn ze nu weer mooi kort, zonder scherpe weerhaakjes...arme Yumi...
              
De eerste puppyknuffelaars zijn inmiddels ook geweest! Mama Yumi toonde zich een beschermende moeder, ze laat lang niet zo gemakkelijk met haar kroost tuttelen als Januja altijd deed.  Gelukkig kon er wel gewoon geknuffeld worden en de  pupjes lieten zien dat ze ook best wel van knuffelen houden :-) 

     
 
 
De pupjes hebben verder deze week ook nog hun wormenkuurtje gehad. Dit x begonnen met een mild ontwormingsmiddel: Banminth pasta. Dit ging heel gemakkelijk, even in hun bekje smeren en weg was het :) 
Fai en oma Januja willen heel graag helpen met de pupjes en grijpen elke kans aan om in de ren te gaan en te wassen en te kroelen met de kleintjes :)
De pupjes beginnen echt al goed te lopen en met elkaar te spelen, zo leuk om te zien! Gelukkig werd mijn griep en holte-ontstekingen na een dikke week eindelijk wat minder en heb ik een filmpje gemaakt :c1cmhcPuFsY