OF SHADASA

Zwitserse Witte Herders

 

                                             Week 1
 
De eerste week uit het leven van de pupjes.
 
We doen alle foto's van de 1e week in een online mapje, alle foto's staan er inmiddels in :
 

Op dit moment zitten we op dag 3 en de pupjes gaan goed!  Al vanaf de geboorte lijken het sterke pupjes en de groei zit er in!  Yumi was de eerst bijna niet uit de werpkist te branden..maar nu heeft ze het soms zo in haar bol als haar pupjes slapen...Ze struint dan rond in de huiskamer en in de tuin, graaft op de kussens en in het grint...Vervolgens gaat ze weer naar haar pupjes en dan pakt ze soms 1 in haar bek met de intentie om die te verhuizen... Ze kan de puppyren niet uit en stopt het pupje dan in de bak waar ik ze inzet als de werpkist schoongemaakt moet worden...Vervolgens wil ze dan ook nog graven in die bak! Dat vind ik toch wel griezelig en met enige druk laat Yumi zich weer in de werpkist sturen met het pupje.

We hebben de warmtelamp al wat hoger en meer in de hoek gehangen, het leek alsof Yumi het te warm had. Ook constateerden we dat ze aardig wat verhoging had, hiervoor heeft ze een antibioticakuur gekregen. We willen geen baarmoederontsteking o.i.d natuurlijk! Oma Januja vind het allemaal reuze interessant en wil het liefst dag en nacht bij haar kleinkinderen zijn! 

Wij zijn natuurlijk ook met moeite bij de pupjes weg te houden, maar moeder Yumi heeft wel haar rust nodig natuurlijk... Verder loop ik af en aan met kippenbouillon, geitenmelk, gekookte kip, rijst en...brokjes... Normaliter eet ze vers vlees en Barf, hier heeft ze helemaal geen zin in...en haar werpkist uitgaan om te eten is al helemaal geen optie! De wasmachine draait de hele dag door, Yumi vloeit nog en ook de pupjes maken de boel wel vies. Het wassen van de lakens van de bevalling was ook nog een hele klus!
De pupjes doen het dus super, groeien goed, zijn levendig en kunnen flink mekkeren als ze een tepel willen bemachtigen! Ik heb een filmpje gemaakt op hun 2e levensdag :
f8888VSc34k
 
De pupjes zijn inmiddels alweer 6 dagen oud, wat gaan de dagen toch snel... Yumi haar temperatuur is gelukkig gezakt en ze is weer fit en vitaal. Vanaf 6.00 uur 's ochtends word ze actief en wil naar buiten, door het huis drentelen ed. Ondertussen wel steeds naar haar kroost toe om te kijken of alles in orde is en of ze trek hebben :) Vanaf 13.00 gaat Yumi weer in de relax stand.  De pupjes doe het echt super, ze groeien flink en ze kunnen al flink hard op mama aftijgeren! Een enkel pupje lijkt al echt te lopen :)  Hun pigment is perfect en ze zijn zo mooi, je kunt het verschil ook echt zien tussen de reutjes en teefjes :)  Ik denk dat er iig 2 langhaar teefjes zijn, Roze en Groen, hun haartjes lijken langer.  Al is het nu moeilijk te zeggen of het ook echt zo zal zijn :)
Verder zijn met veel pijn en moeite namen voor de pupjes bedacht, de letter C is niet zo eenvoudig...
De reuen: 
Blauw : Casario of Shadasa

Zwart : Cartago of Shadasa

Lila : Chiran of Shadasa

Wit : Chesko of Shadasa

Rood : Cartano of Shadasa
De teefjes :
Licht roze : Charumati of Shadasa

Zonder bandje : Chumani of Shadasa
 
Groen : Charàe of Shadasa

Roze : Charana of Shadasa

Geel : Chandani of Shadasa