OF SHADASA

Zwitserse Witte Herders

 

dracht  geboorte  week1  week2  week3  week4  week5  week6  week7  week8  afscheid

                                                 Geboorte

Hoera! De pupjes zijn geboren!!!
Ze zijn wel iets eerder gekomen als gepland. De uitgerekende datum was 14 April, maar de natuur laat zich niet voorspellen en de 10 prachtige pupjes zijn 9 April ter wereld gekomen. Hier een linkje met de bevallingsfoto's.

Het aantal reutjes en teefjes is prachtig verdeeld, 5 teefjes en 5 reutjes!  Yumi treed hiermee in de voetsporen van haar moeder Januja! Yumi we zijn megatrots op je! 

Aangezien Januja de vorige x ruim op tijd haar pupjes ter wereld had gebracht, heb ik nu bijna een week voor de uitgerekende daum (en een week erna) vrij genomen van mijn werk. Gelukkig maar, Yumi begon dinsdagavond, na mijn laatste werkdag, behoorlijk onrustig te worden. Na een onrustige nacht, waarbij Yumi en ik samen op de bank probeerden te slapen, werd het rond 5.30 toch wel serieus. Dallas was net vertrokken naar zijn werk...die kon dus weer omkeren!

Het eerste pupje is om 5.38 uur ter wereld gekomen...op het hondenbed, met Oma Januja met de neus er bovenop! De rest is in de werpkist geboren...op 1 na...pupje nr 8 (blauw) die floepte er tijdens een plaspauze buiten op het terras uit! Het laatste pupje werd om 17.27 uur geboren.
Yumi heeft alles zelf geregeld, uit het vlies halen, navelstreng doorbijten, schoonmaken. En wij mochten voor de catering zorgen! Yumi is een gedreven, lieve en bezorgde moeder, die haar kleintjes niet uit het oog verliest!

Op volgorde van geboorte:
Teefje zonder : 411 gram
Teefje groen : 280 gram
Reutje rood : 414 gram
Teefje geel : 305 gram
Reutje Wit : 467 gram
Reutje zwart : 376 gram
Teefje felroze: 355 gram
Reutje blauw : 290 gram
Reutje lila : 430 gram
Teefje licht roze : 399 gram