OF SHADASA

Zwitserse Witte Herders

 

 dracht  geboorte  week1  week2  week3  week4  week5  week6  week7  week8  afscheid

                                           Dracht

 
                                                 4 Weken drachtig

Om zeker te weten of Ayumi ook drachtig is hebben we een echo laten maken. Yumi gedroeg zich wel drachtig, ze is heel rustig en extra aanhalig en ook waren haar tepels al wat opgezet. Het is toch prettig om zekerheid te hebben en ook heel leuk om de kleine vruchtblaasjes op het computerscherm te zien. De dierenarts telde er 7, dit is echter niet persee het aantal wat geboren gaat worden. Soms zitten er meer in, die achter de ribben verstopt zitten, en soms zullen er vruchtjes geabsorbeerd worden. Het aantal pupjes wat er komen blijft dan ook nog erg spannend! We weten nu in ieder geval dat Yumi drachtig is van de prachtige reu Ny Hviddueholms Haico!

 

  

 Yumi heeft deze week voor het eerst tijdens de praktijkspeurles in de woonwijk gespeurd! Ze deed het heel goed, al was de geur van een kat wel even erg verleidelijk! Ze pakte het spoor weer netjes op en we vonden de speurjuf uiteraard! Hier een kort filmpje , stiekem gefilmd met de mobiel ;-)


zsI2RwKCLUU

                                           5 weken drachtig

Ayumi word al behoorlijk dik! Je kunt echt zien dat ze drachtig is!  Haar gedrag is ook anders, wat slomer, minder fanatiek achter haar balletje aanrennen en ze ligt vaak te relaxen op de bank. Met wandelen in het bos leeft ze weer wat op en in het veld doet ze af en toe een poging om een muis te vangen. Verder eet ze al flink! Het vers vlees is zo op, de karkasjes en ribjes ook! Verder ligt ze veel te troetelen met vrouwtje op de bank!  Yumi heeft ook nog gecanicrossed deze week, samen met mama Januja. Dat ging nog wel redelijk fanatiek! 

 

 

                                            6 weken drachtig

Ayumi is echt heel erg drachtig! Niet alleen door haar bolle buikje, maar vooral door haar gedrag.

          
Ze is zo rustig en relaxed...Met speuren merkte ik dat echt goed. Normaal moet ik bijna achter haar aan rennen, maar nu gaat het in wandeltempo. Op haar gemakje worden de afslagen en kruisingen gecheckt. De speurjuf moest het spoor wat inkorten, anders redden we het niet in een uur! Yumi heeft ook een tuigje geleend, haar eigen tuigje was wat te krap geworden!

                                    

We zijn ook nog naar ons favoriete watertje geweest deze week.  Normaal rennen de dames als wilden rond met balletjes of stokjes, maar dat was nu niet het geval. Het lijkt wel of Januja en Fai ook zijn aangestoken door de relaxte Yumi!

                                               7 weken drachtig

De tijd gaat snel, nog iets van 10 dagen te gaan! Yumi doet het echt heel erg rustig aan met wandelen en balletje gooien. Muizen vangen samen met mama en Fai doet ze ook nog wel :)
Verder ligt ze erg graag op de bank met haar bolle buikje in de lucht...en wij maar aaien en troetelen :)  We kunnen inmiddels de pupjes voelen bewegen in haar buik. Zón mooi gevoel! 

Omdat het nog maar zo kort duurt hebben we de werpkist en de ren klaargezet. De eettafel moest er weer uit en de eetkamer is weer omgetoverd tot puppy-verblijf!  De dames vonden het erg interessant! Nieuwe vetbedjes voor in de werpkist zijn besteld en ook alle benodigde spullen. De dames hebben een wormenonderzoek gehad en zijn helemaal schoon! :D

 

                                             8 weken drachtig

Deze week heeft niet zo lang geduurt...Yumi besloot eerder dan gepland (ja, de natuur laat zich niet plannen...) haar pupjes ter wereld te brengen. Gelukkig had ik net mijn laatste werkdag er op zitten!  Zie Bevalling